Ako ne možete bez kave, ne zaboravite ni na vodu

Baš kao što postoje navike koje poboljšavaju vaš izgled, postoje i one loše koje se odražavaju u prehrani, fizičkoj neaktivnosti i brizi za zdravlje što naravno može narušiti vaš izgled.

Pijenje previše diuretika
Poznato vam je da se treba piti 8 čaša vode dnevno. No ako umjesto toga popijete nekoliko diuretika, nećete učiniti dobro za svoj izgled. Diuretici su supstance poput kofeina i alkohola koji potiču lučenje vode iz tijela. Ako uzmete u obzir činjenicu da nam je tijelo sastavljeno od 70 posto vode, bitno je održati hidrataciju kako bi stanice funkcionirale i koža normalno disala. Stoga ako ne možete izdržati bez jutarnje kave (ili tri), potrudite se da popijete i dovoljno vode.

Diranje lica
Vaše ruke tijekom dana pokupe različite tipove bakterija i prljavštine, a kada takvim rukama dirate lice, konačan učinak za kožu ne može biti dobar.

Previše alkohola
Alkohol ima kratkotrajne i dugotrajne učinke na vaš izgled. S obzirom da se radi o diuretiku, potiče dehidraciju, suši kožu te na taj način čini vaš izgled starijim. Osim toga, runda s društvom svaku večer jednaka je dodavanju nekoliko stotina kalorija viška vašem dnevnom energetskom unosu, što naravno dovodi do pivskog trbuha.

Konzumacija prerađene hrane
Oslanjanje na takvu hranu ima posljedice na cijelo tijelo. Ne samo da će te navući višak kilograma, nego se takva hrana može negativno odraziti i na vašu kožu (akne, bubuljice, miteseri). Prvo pravilo jest izbjegavanje hrane bijele boje, poput rafiniranog brašna, šećera, margarina i sastojaka koji imaju čudna kemijska imena.

Sunčanje
Većina oštećenja kože povezane sa starenjem dešava se tijekom prevelikog izlaganja suncu. U stvari, na ovaj način možete samo ugroziti izgleda vaše kože pa i u ekstremnim slučajevima dobiti melanom. Kako biste zaštitili kožu, izbjegavajte sunce u najtoplijem periodu dana, koristiti zaštitnu kremu i sunčane naočale.

Pušenje
Cigareta sadrži više od 4000 kemikalija, od kojih su 51 provjereno kancerogene, stoga svaki put kada uvlačite dim doslovce se ubijate. Kada pušite, slobodni radikali formiraju se u vašem tijelu te oštećuju DNK. Naravno da to sve znate, ali također trebate znati da možete prestati pušiti. Korist je neizmjerna u odnosu na ono što dobivate cigaretom.

(DL)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.