Ako Barcelona bude domaćin Zimskih OI 2030, dio natjecanja bi se održavao u Sarajevu – Jabuka.tv

Ako Barcelona bude domaćin Zimskih OI 2030, dio natjecanja bi se održavao u Sarajevu

Nevjerojatne vijesti dolaze iz Lozane gdje se održavaju Zimske olimpijske igre za mlade.

Octavian Morariu koji je bio šef ocjenjivačkog povjerenstva Međunardonog olimpijskog odbora nazoči na natjecanju u Lozani, a prema njegovim riječima tri su kandidata za Zimske olimpijske igre 2030. godine, prenosi Klix.ba.

Kandidati su Salt Lake City koji je ovo natjecanje organizirao 2002. godine i Sapporo koji je domaćin bio 1972. godine, te Barcelona koja je 1992. godine ugostila Ljetne olimpijske igre.

Barcelona će u slučaju da organizira Zimske olimpijske igre 2030. godine domaćinstvo podijeliti s Andorom, a upravo bi na Pirenejima trebala biti održana natjecanja u alpskom skijanju.

Pisanje BBC-a o domaćnstvu Olimpijskih igara 2030.

Međutim, to nije sve, prema navodima AFP-a, BBC-a i drugih medija koji izvještavaju iz Lozane isti izvor rekao je kako bi Barcelona organizirala natjecanje u skijaškim skokovima u Sarajevu s obzirom na to da Andora nema infrastrukturu za skijaške skokove.

Zimske olimpijske igre 2022. godine ugostit će Peking, a 2026. Milan i Cortina d’Ampezzo. Još uvijek nije određen datum na kojem će se odlučiti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2030. godine, a tek treba vidjeti ima li istine u navodima koji dolaze iz Lozane.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.