Akcija LIMIT: 30 uhićenih zbog droge, privođenja i u Hercegovini

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ, u srijedu su započeli s realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva LIMIT, na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za kazneno djelo ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Kazenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tijekom današnjih aktivnosti, a po naredbamaŽupanijskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji i to na području Sarajevske županije, Tuzlanske županije i Hercegovačko-neretvanske županije, te je lišeno slobode više od 30 osoba.

Provodeći navedene aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto oko 4 kg različitih opojnih droga i to Speed, Cannabis Sativa L, heroin, kokain te vatreno oružje, streljivo, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za vozila kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije, Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanske županije, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.