Akcija Jezero: SIPA i policija Brčko distrikta uhitila četiri osobe

U srijedu su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, realizirali operatvinu akciju ”Jezero” u sklopu koje su uhićene četiri osobe.

Na osnovu naredbe postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine slobode su lišene četiri osobe. Radi se o osobama sa inicijalima N.A. (1974), S.I. (1974) i S.T. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ”Trgovina ljudima” iz članka 207a. Kaznenog zakona sve u vezi sa člankom 31. ”Suizvršenje” Kaznenog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te osba sa inicijalima Z.B. (1995), koja se dovodi u vezu sa izvršenjem kaznenog djela ”Vanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom” iz članka 213. Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i policije Brčko distrikta u Brčkom, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada. Po završetku obrade postupajući tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, će odlučiti o eventualnom određivanju pritvora za ove osobe.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.