Akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu

Crveni Križ Široki Brijeg u suradnji sa Sveučilišnom bolnicom Mostar, Odjelom za transfuziju krvi, organizira humanitarnu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u utorak 27. kolovoza 2013. godine u prostorijama Mjesne zajednice Lijeva Obala i Šahovskog kluba Široki Brijeg u vremenu od 9 do 11 sati.

Ovo je šesta akcija koju smo organizirali na području naše općine. U ovih šest akcija naši Širokobriježani pokazali su izrazitu humanost i solidarnost što pokazuje i primjer samoorganiziranja mladih u hitnim situacijama kad je našim sugrađanima bila hitno potrebna krv. Molimo voditelje naših tvrtki da se djelatnicima – darivateljima omogući dolazak na akcije darivanja krvi, jer svi konačno moramo biti svjesni činjenice da je krv jedini lijek koji je nezamjenjiv i nemoguće ga je proizvesti na bilo koji drugi način.

Potrebe za krvlju i krvnim pripravcima su svakodnevne. Svatko od nas se ponekad u životu može naći u situaciji da mu je krv potrebna, a izdvajanjem malo vremena možete sudjelovati u spašavanju nečijeg života bez štete po vlastiti.

U jedinstvu mnogih je snaga koja čini dobro. Doprinijeti tome dužnost je svakoga od nas. Darovati krv je darovati poklon koji život znači a spasiti život je više nego dužnost svakog pojedinca

Molimo sve zdravo sposobne mještane svih mjesnih zajednica da se u ovu a i buduće akcije odazovu u što većem broju.
Najavljujemo našu slijedeću akciju darivanja krvi koja će se održati na Uzarićima u listopadu.

Tijekom akcije darivanja krvi molimo sve koji se odazovu da popune anketni listić kako bismo darivatelja mogli uvesti u bazu podataka. A posebno je bitno unijeti iz knjižice točan broj darivanja krvi, jer sa 10 darivanja krvi darivatelj ostvaruje pravo na premiju zdravstvenog osiguranja.

Naše akcije su planirane i svi koji su zainteresirani mogu nas pozvati na broj 063 446 929 – Crveni križ Široki Brijeg.
Zahvaljujemo svima koji su uvijek uz nas i na bilo koji način doprinose uspjehu akcija (medijima – internetskim portalima, župnim uredima, školama, mjesnim zajednicama, tvrtkama, javnim ustanovama i drugima). Ova akcija će se održati pod pokroviteljstvom Ureda načelnika Općine Široki Brijeg, priopćeno je iz Crvenog križa Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • ovim sa transfuzije isto kao da je cilj da se sto manje ljudi odazove. akcija traje mizernih 2 sata i to u najgore vrijeme, prva smjena je na poslu,a oni koji ce na drugu nemogu stic. ili je stavite u 7 ujutro ili u 4 poslijepodne

  • Pozivam sve humane ljude da se odazovu na ovu akciju, kao i na sve buduće akcije darivanja krvi. Ako čovjek želi dati krv nije problem vrijeme akcije davatelji imaju slobodana 2 dana po zakonu. Dolazim na akciju i ako Bog da dajem krv, i davat ću dok budem god mogao. Pozdrav ekipi stalnih davatelja ali i budućim davateljima.

  • Ne radim U drzavnoj firmi. Pitam sefa, bez ikakvih problema da mi soobodno prije podne kao I svima ostalima, dam krv. Dajem krv radi sebe, radi svoje obitelji, radi toga sto spasim zivot, to je neizmjeran osjecaj srece I zadovoljstva. Nikad mi nije palo na pamet raspravljati o radnom vremenu transfuzije (jer nitko ne rasoravlja ni o tvome) I o skobodnim danima. Pustite se konentara nepotrebnih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.