“Akademija poduzetništva žena” predstavljena u Širokom Brijegu

Prezentacija “Akademije poduzetništva žena” održana je u srijedu u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu.

Prezentaciju je organizirala Udruga poslovnih žena u BiH, koja je nastala kao odgovor na potrebu za jačanjem važnosti uloge i doprinosa žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije.

Udruga kroz svoj rad ostvaruje ciljeve kao što su jačanje poduzetništva žena kroz pružanje mogućnosti za međusobno povezivanje poduzetnica, pružanje stručnih savjeta o pokretanju i razvoju biznisa, kao i informacija o financijskim i edukativnim mogućnostima, a vezano za poduzetništvo.

Udrugu je predstavila predsjednica Upravnog odbora Ivana Bunoza.

Udruga je započela s realizacijom projekta “Akademija poduzetništva žena” koji će se odvijati i na području Županije Zapadnohercegovačke. Projekt je predstavila Dženisa Delalić, koordinatorica projekta.

Kroz projekt će u ŽZH 30 žena (15 nezaposlenih žena koje namjeravaju pokrenuti svoj biznis i 15 žena koje su već u poduzetničkim vodama, a koristile su sredstva za samozapošljavanje od strane FZZZ, SZZŽZH ili općina) proći obuku koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa.

U tijeku i nakon obuke, a u skladu s njihovim potrebama, polaznice dobivaju mentorice koje su iskusne bh. poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruge.

Projekt “Akademija poduzetništva žena” realizira se uz financijsku podršku Federalnoga zavoda za zapošljavanje i Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

Sljedeća prezentacija održati će se večeras (srijeda) u Ljubuškom u Gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati.

Više o Akademiji poduzetništva žena saznajte putem Facebook stranice ili web stranice Udruge poslovnih žena u BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.