Agrokor se spašava: Investitori odobrili dodatnu tranšu novca

U jeku drame oko koncerna Agrokor, u srijedu popodne za dio dobavljača stigla je umirujuća vijest. Prema posljednjim informacijama, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima.

Iznos kredita nije poznat, ali nije tajna da je uprava Agrokora u intenzivnim kontaktima s postojećim kreditorima i pregovorima oko iznalaženja adekvatnoga rješenja novonastale situacije, piše Večernji.hr.

Službeno se u srijedu oglasio i koncern poručujući u šturom priopćenju da ima izrazitu podršku investitora koji aktivno sudjeluju u procesu te će javnost pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima.

Neslužbeno se doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate. Tako se u poslovnim krugovima spominje kredit od 100 milijuna eura koji je nedavno Agrokoru odobrio Sberbank, vjerojatno kao dio aranžmana koji uključuje angažiranje globalne konzultantske kuće Alvarez and Marsal.

Spomenuti konzultanti predložit će rješenje restrukturiranja koncerna, što je jedan od uvjeta daljnjega angažmana vjerovnika u stabilizaciji poslovanja Agrokora.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.