Agrokor, Konzum i Jamnica odlaze u povijest

Novo ime Agrokora je Fortenova grupa, a korporativna struktura s radom počinje 1.travnja, nakon gotovo dvije godine insolvencijskog procesa koji je vodila izvanredna uprava.

Na čelu kompanije bit će uprava, točnije odbor direktora koji ima devet članova. Tvrtku će voditi Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Jullian Michael Simmons i Sergej Volk.

Radnici tek moraju predložiti svog predstavnika u odbor direktora, a u odbor ulazi i Peruško.

Kompanijom će na izvršnoj razini upravljati Fabris Peruško i Irena Webber, a uskoro će se imenovati i treći član izvršnog tijela zadužen za financije. Peruško će biti glavni izvršni direktor, a Irena Weber zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica.

Od ukupno 159 kompanija koncerna, kroz implementaciju nagodbe prvo će proći 77 kompanija iz Hrvatske, piše Večernji list.

Čak 45 tvrtki insolventno je pa će se njihova imovina prenijeti na zrcalne kompanije koje nastavljaju s radom pod istim imenom, ali uz dodatak plus.

Tako će se Konzum zvati Konzum plus, a primjerice Jamnica zrcali se u Jamnicu plus.

Izvanredna uprava tvrdi da nema problema s prijenosom koncesija za poljoprivredno zemljište. Ostalo je riješiti još samo nekoliko posto ukupnog portfelja pa je to pitanje zapravo riješeno. Stare tvrtke bez imovine pripojit će se Agrokoru d.d., a kad se taj proces završi, dokinut će se postupak izvanredne uprave, a Agrokor se briše iz Sudskog registra i time zauvijek prestaje postojati.

Udjeli 32 solventne kompanije u Hrvatskoj prenose se na novi koncern, dok će se imovina i udjeli čak 82 kompanije koje su izvan Hrvatske prenositi sukladno zakonima Srbije, BIH te Slovenije.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.