Afera “Stipendije”: Mihaljević podnio ostavku, upitna sudbina HDZ-ova ministra

Nakon što je otkriveno da su djeca Darinka Mihaljevića varanjem dobila stipendije u susjednoj Hrvatskoj, ovaj ministar MUP-a Hercegbosanske županije podnio je ostavku na mjesto predsjednika Općinskoga odbora HDZ-a BiH.

Nakon što je portal Žurnal.info objavio priču o ilegalno stečenim stipendijama djece ministra MUP-a HBŽ Darinka Mihaljevića, Mihaljević je u ponedjeljak podnio ostavku na navedeno mjesto.

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.

Pelivan je bivši predsjednik Vlade HBŽ, zatim bivši predsjednik Skupštine HBŽ, bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Bio je predmet istrage Županijskoga tužiteljstva u Livnu zbog sumnji za zloupotrebu položaja. Radi se o dvjema kaznenim prijavama koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990, piše Žurnal.info.

Prva se odnosi na krađu glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj “Dva Pavića”, odnosno zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave “kupio” HDZ BiH.

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljat će se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ, za koju novi termin još uvijek nije utvrđen.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • I zamjenik bio predmetom istrage i opet ga stavljaju na takvo mjesto…Ovo samo kod nas moze d bude…
    Jel ima itko nu vlasti da nije bio predmetom istrage ..

  • Još ako istragu vode duvanjski školovani agenti više sile…..inace osobe koje zlouporabljuju položaj odvojeni život sluzbena vozila putne naloge značke manja odijela i koriste tudje zene kako bi naplatili laži uz platu i ostali…. sve uz blagoslov sefova kažu da im dubioza kolektiv pise pjesmu jesam maleni geograf ali mi je novčanik demograf….ljepota je kad snovi prijeđu rubikon i dodju do historia est magistra……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.