Afera Respiratori: Obrana pokušala kompromitirati mostarskog poduzetnika

U Sudu BiH u srijedu je nastavljeno suđenje premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i ostalima u vezi s nabavkom 100 spornih kineskih respiratora, u vrijednosti 10.530.000 KM.

Osim Novalića, optuženi su suspendirani ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik tvrtke “Srebrena malina” Fikret Hodžić i ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević.

U srijedu je obrana Fikreta Hodžića iznijela dokaze kojim je namjeravala kompromitirati svjedoka Kristijana Marića, a koji je do sada u svojim izjavama inkriminirao Hodžića.

Odvjetnica Mirna Avdibegović, koja zastupa Hodžića, prezentirala je Mariću komunikacije iz njegovog mobitela, kao i dokumente koji su pronađeni u njegovom laptopu.

Svjedok Marić je priznao da je svoje partnere u ranijoj komunikaciji lagao da je tijekom istrage “cijelog tjedna ispitivan zbog ovog slučaja”, prenosi Avaz.

“Ne sjećam se”. Ovo je bio najčešći odgovor svjedoka kojem je dodijeljen imunitet. Uz to vrlo često u sudnici se čulo “lagao sam”, kada su se pitanja obrane odnosila na komunikaciju putem WhatsAppa gdje su razmjenjivane i brojne uvrede, pogrdne riječi i prijetnje na račun optuženog Fikreta Hodžića.

Mi smo predočili svu dokumentaciju koju smo imali na okolnosti ovih prijetnji jer očito da su se određenom trenutku pokazivali pištolji, iznosile jako pogrdne riječi, kazala je Avdibegović, prenosi N1.

Tijekom unakrsnog ispitivanja obrana je, nastojeći dovesti u pitanje kredibilitet svjedoka s imunitetom, tvrdila i da je ispoljavao netrpeljivosti i likovanja prema Hodžiću i nakon uhićenja.

Imunitet je iskoristio kada je obrana postavila pitanje točnosti falsificiranja pečata i potpisa premijera Federacije.

Taj dokument koji sam ja predočila, ako razlučite, prethodno sam pitala svjedoka i on je rekao dva pisma namjere, nijednom riječju nije spomenuo taj dokument. Ovo je treći dokument za koji je obrana iznijela dokaze i svoju tvrdnju da je svjedok sam napravio dokument zlouporabljujući i memorandum i pečat premijera Federacije, dodala je Avdibegović.

Mladi poduzetnik iz Mostara otkrio između koga je posredovao u aferi ”Respiratori”

Iz Crne Gore demantirali iskaz mostarskog poduzetnika oko respiratora

(www.jabuka.tv)