Afera Respiratori: Ana Bavrka saslušana u Tužiteljstvu BiH

Televizijska voditeljica Ana Bavrka ”propjevala je” nakon što je nedavno saslušana u Tužiteljstvu BiH u aferi Respiratori.

Kako tvrdi Dnevni avaz, Bavrka je dala iskaz u Tužiteljstvu BiH kao svjedok u slučaju nabavke 100 uređaja iz Kine u BiH po cijeni od 10,5 milijuna KM, što, kako Avaz piše, upućuje na vrlo otvorenu mogućnost da je pristala na suradnju s tužiteljima, obzirom da se njezino ime i ranije nalazilo u dokumentima. U ovoj aferi za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline, i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove.

Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, medu kojima je i pranje novca. Istraga je, međutim, proširena na više osoba. Do sada su saslušane desetine svjedoka, medu kojima je i Bavrka. Ona bi mogla biti i ključni svjedok, s obzirom na njezinu ulogu u firmi Srebrena malina. Točnije, Bavrku je Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme. Ona je po profesiji diplomirani inženjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru. Avaz navodi kako Tužiteljstvo vjeruje da je ona nekoliko sati „glumila” radiologa kako bi Zolak odobrio Hodžiću sve dozvole i njezino ime kao radiologa prikazao na papiru.

No, pitanje je, navode sarajevske novine, tko je na tome insistirao i kako je Zolak to prihvatio. Tužiteljstvo je na ročištu Zolaku naglasilo da osobe koje je predložila Srebrena malina nisu bile educirane niti su imale položen stručni ispit. Osim toga, prema registru veleprometnika koji imaju dozvolu Agencije za promet medicinskih sredstava, kao ključna osoba za praćenje neželjenih sredstava ispred Srebrene malin” sada je navedena Refija Suljaković. Međutim, na prvom popisu registra, koji je u posjedu Avaza, bilo je ime Bavrke, koje je zatim uklonjeno.

Avaz navodi kako je došao do saznanja da je Bavrka po izbijanju afere to tražila od Hodžića, te je raskinula ugovor s ovom firmom no nije uspio doći do njezina komentara na ovu temu.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Eee sto se ne rodih zgodna ko avion i ne unovcih ovu svoju🙈🙈😫pa da i ja kao pojedine udovice svakomu dizem noge i ponavljam ..laka ti hrvatska gruda!Ili da ju dam i velim svaki put..zivjela Hrvatska,a evo mogla sam glumiti lijecnicu.ministricu vanjskih pos ili sto bi vec u komu trenutku trebalo?!A ovako prezivljuj dan za danom!Dok mnogi ljudi ostaju bez posla,neki rade kao robovi kod “Hrvatina”privatnika,nekima se smanjle placa 10% i sve to da bi se ovakvim fuficama i njihovim j.b.c.m. omogucio lagodan zivot!I ako nesto napises odmah svi …Ti si za komuniste .jugonostalgicar itd itd!Dok pasemo travu i hodamo ispod neba manji od makova zrna BAS TI I TAKVI NAS VODE i KURVE IMAJU SVU PAZNJU!

    • Draga moja tako ti je to kod nas…skolovani nemaju posla a neskolovani nam zapovjedaju…a velike gazde jebu nas uz duz i poprijeko..nema druge nego bjezat…

  • Bravarka ko Tito idolati , ako se tko upali u bunar na hlađenje ,ne kradi od jadne sirotinje koja plaća markicu za bolnicu.

  • Sabija je i Novalic pokupili maline a Ani osta da se cupa iz drace… A ako bude pricala sto nevtreba mogla bi i opaki prijetnji imati. Tako to rade branioci, patriote SDA koji vole BiH…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.