Afera Papak: Snimka Željke Cvijanović autentična

Nizozemski forenzičari utvrdili su da je snimka u ‘Aferi Papak’ autentična te da nije montirana niti sinkronizirana, rekao je zastupnik NDP-a Dragan Čavić medijima u Banja Luci na pressici povodom novih rezultata analize.

“Snimka s Klixa i glas premijerke iz intervjua RTRS-a je identičan. Nema naznaka da je snimkom manipulirano”, rekao je Čavić.

Naime, jedna detektivska agencija iz Nizozemske je provjerila vjerodostojnost snimka iz afere Papak kojeg je naručila opozicija RS.

“Audio zapis je snimljen android mobilnim telefonom s adekvatnom aplikacijom. Premijerka zna tko ju je snimio”, izjavio je Čavić.

Vještačenje je obavio Kraljevski forenzički institut iz Nizozemske.

Zbog svega, danas su zastupnici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a zatražili od Željke Cvijanović da podnese ostavku, jer je to, kako navode, najmanje što može uraditi, nakon što je “slagala” građane RS-a, tvrdeći da je u ovom slučaju ”nevina kao dječja suza”.

Ako Cvijanović ne podnese ostavku, poduzet će, kažu, određene mjere, ali o njima nisu danas govorili.

”Nakon usporedne analize glasa sa snimka Željke Cvijanović na jednoj televiziji i sporne audiosnimke, dobili smo potvrdu onoga što smo znali, a da to je da su predstavnici institucija vlasti RS-a govorili neistinu, tvrdeći da to nije glas premijerke, da je duže vrijeme snimana i da je snimak montiran”, rekao je Čavić naglasivši da sve ovo pokazuje da aktualna izvršna vlast nema legitimitet, prenosi Bljesak.info

Svjesni su, kaže, da sve ovo ne može biti dokaz za pravno gonjenje, ali ističe da su u sličnim situacijama u svijetu akteri tih slučajeva podnosili ostavku.

Zastupnik SRSRS-a Milanko Mihajlica najavio je da će zatražiti zasjedanje skupštinskog Odbora za sigurnost o ovom slučaju, posebno ukazujući da je očito da ni MUPRS-a nije utvrdio pravu istinu o ovom slučaju.

Uime PDP-a Branislav Borenović je postavio pitanje legitimiteta svih odluka koje je donijela aktualna Vlada u RS-u, koja je, smatraju, formirana kao rezultat političke korupcije.

Šef Kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica je naveo da je ova snimka pokazala da RS ”ima problem s lažovima i prevarantima”, te da je ”zarobljenik ljudi koji su spremni na sve”.

I on je zatražio da se odmah ukine Specijalno tužiteljstvo RS-a, koje je obustavilo istragu o aferi ”kupovina zastupnika u RS-u”, a ostavke moraju podnijeti, kaže, i ministar unutarnjih poslova i direktor policije RS-a.

Zastupnik Stranke napredne Srpske Adam Šukalo najavio je da više neće sjediti u skupštinskoj sali kada tu bude i premijerka, od koje očekuje da podnese ostavku.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj: