Afera Agrokor: Ivica Todorić uskoro postaje siromašan

Govoreći o ulozi Ivice Todorića u Agrokoru, Ramljak kaže da je on i dalje nominalni vlasnik koncerna, ali napominje da je veličina duga tolika da “možemo pretpostaviti da mu neće ostati ništa”.

Posebni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u ekskluzivnom intervjuu, koji Jutarnji list u tiskanom izdanju objavljuje u četvrtak, detaljno progovara o situaciji u koncernu i otkriva što planira napraviti.

Novinaru Viktoru Vresniku pojasnio je sve o strukturi vlasništva, genezi krize i planovima za oporavak zdravih dijelova kompanije, a to je, prema njegovu mišljenju, gotovo sve osim krovnog koncerna, Agrokora d.d., koji za nešto više od godinu dana, kada timovi za restrukturiranje obave svoj posao, vjerojatno prestaje postojati.

– Smatram da se više ne smije dozvoliti da jedna kompanija naraste do veličine koja može ugroziti ekonomiju cijele države, kaže za Jutarnji Ramljak.

Govoreći o ulozi Ivice Todorića u Agrokoru, Ramljak kaže da je on i dalje nominalni vlasnik koncerna, ali napominje da je veličina duga tolika da ‘možemo pretpostaviti da mu neće ostati ništa’.

Progovorio je i o mogućim tužbama o kojima se u javnosti naveliko špekulira od stupanja na snagu Lex Agrokor.

– Tko god ima iluzije da u ovom procesu neće biti tužbi, u krivu je. Ja nemam iluzije da tužbe neće biti podignute protiv svih sudionika procesa, a to znači i protiv kompanija, i protiv vlasnika, i protiv mene…

Sasvim je drugo pitanje postoje li argumenti za takve optužnice, a onda i za presudu protiv nas, izjavio je i dodao da bi, u slučaju da nije donesen Lex Agrokor, Hrvatskoj prijetile tužbe zbog nedjelovanja pojedinih državnih institucija, prenosi Dnevnik.ba.

– Dužni su Agrokor i Ivica Todorić osobno. Porezni obveznici ne bi smjeli platiti ni kune duga Agrokora i mislim da će to tako i biti, kazao je Ramljak.

Vladin izvanredni povjerenik osvrnuo se i na regionalni aspekt krize, a progovorio je i o ulozi ruskih banaka koje su prije krize izdašno kreditirale koncern.

– Bojim se da se Sberbank oslanja na potpuno pogrešne savjetnike. Postoji, naime, nešto u vezi Sberbanka što je, uvjeren sam, ključno za odnose koje imamo. Sberbank, prema mojim izvorima, koristi potpuno krive kanale informacija i oslanja se na savjete krivih osoba, izjavio je Ramljak.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Biće siromašan tko Ivo Sanader,Nadan Vidošević i ostala kriminalno-lopovska elita.Ne se sekirati za Todoriće ,njihova i praunučad su zbrinjena.Lova je deponovana i izvlačena godinama vani i na sigurne bankovne račune.Jadni će biti samo radnici…

  • Gledam ga nedavno i negdje na Sveučilištu držao predavanje studentima i čudih se tada kako i šta on ima reći studentima da se ugledaju u tajkune i kako netko napisa u ratne profitere.???? Evo sve a zašto su mu dozvolili da drži predavanje u kojem je rekao da svatko treba slijediti svoje snove i da je on od prodavača cvijeća ostvario svoj san i obogatio se????…Sramota.

  • Pa sta se nisi usta i to mu reka: sramoto jedna ! Kako more dovesti u pitanje tolike obitelji! On je jedno sebicno govno!

  • On je bio i prije siromasan jer da nije tako nebi to sve radio.lako je sirotinju zadovoljit ali tesko je bogate.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.