Adriatic Canyoning: Park Sajmište dobiva novo ruho

Radovi na izgradnji parka Sajmište na istoimenom lokalitetu odvijaju se planiranom dinamikom, u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – Adriatic Canyoning.

Trenutno se radi na postavljanju električnih instalacija, rubnika, završne pripreme terena, potpornih zidova, parkirališta i dječjeg igrališta.

Projekt je financiran kroz Financijski sporazum za Interreg-IPA trilateralni Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014-2020.

“Adriatic Canyoning”: Detalji projekta koji će oživjeti Široki Brijeg

Podsjetimo, u lipnju je potpisan Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević i u ime izvođača A3 d.o.o. direktor Josip Kožul.

Infrastrukturni radovi obuhvaćaju: rekonstrukciju parka Sajmište, gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalacija sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, električne instalacije (postavljanje rasvjete), nabava parkovne opreme; dječje igralište; rekonstrukciju ulice od parka Sajmište prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borak (popravak šetnica i izgradnja četiri odmarališta).

Kako navode iz gradske uprave, vrijednost radova iznosi 529.403,92 KM. Ostatak planiranih sadržaja u projektu realizirat će se u 2019. godini.

Završetak projekta planiran je za kraj 2019. godine.

Adrenalinski doživljaj: Zip line stiže u Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • Šteta što mi u Širokom već neko vrijeme ne odgajamo djecu, već debile koji će ovo sve polomiti i išarati u što kraćem roku. Nadam se da ću pogriješiti

  49
  2
  • Čisto sumnjam , radite prema Crnču ,Uzarići ,Pecara a imate nedovršenih ulica 10 . Nego narod ko narod svi naivni .Sramota je ovo prije izbora navali pa niste završili nešto od prije 1 -2 godine a počinjete nove radove . Sram Vas može biti . Ali da se razumijemo drago mi je da se grad uređuje al ivi ga uništavate sustavno . Inače glasam za HDZ da nebi zabune bilo . Jer vi mislite da su samo protiv Vas komunisti itd , vaš sam glasač ali ovo je sramota !

   11
   4
  • Nema ovaj projekt veze s izborima, niti bi se IKAD uradilo da nije EU, strogih kontrola, rokova dokad se sta mora napraviti, tako da nema zavlacenja i nema nisu uplacene pare i slicno, sve je osigurano, samo treba odraditi planirano u roku i proci EU kontrole koje su stalno prisutne.

   13
   1
 • Svako 2 godine su neki izbori. Kad se nešto radi u aktualnoj vi neki govorite aaaaa izbori,aaaa,ovceeee. Kad su dogodine izbori onda opet aaaaaa,dogodine izbori,aaa ovceee..

  4
  6
  • Hoće bez brige, veliki plato popločan sa omogućenim pristupom vozilima za dovoz opreme itd. Ne da će ostat nego će bit još bolji uvjeti 🙂

   6
   4
   • Hoće, hoće, samo ako susjedni ugostitelj ne stavi opet žute trake kako bi ogradio prostor oko groblja za svoje parkiralište!

 • Za whf-a,
  hoćete li opet dovesti Bajagu?. Bruka i sramota od whf-a. Festival jugoslavena
  Par če biti dobar, samo čini mi se previše je prostora odvojeno za parking. Do parka se šeta, a ne dolazi s autom.

  5
  9
 • Najgori narod na svijetu su lištičani, nikad im ne valja, kad se ne radi onda ne valja, kad se radi onda opet ne valja, ovdje komentare daje ljudi koji su besposličari i koji cijele dane provode na bingu u kladionici, imaju lažnu skrb, …, da me ne napdanete odmah, NE VOLIM HDZ-e !!!

  14
  3
 • Nema glupljeg,zavidnijeg i siromašnijeg duha naroda od Širokobriježana. Šta god napravio, ne valja.Svaka šuga zna na internet, a bez osnovne kulture. Posebno su mi zanimljivi ovi što stalno komentiraju WHF. Pa,brate, nadjite sebi neko mjesto i dovedite Matu Bulića ili Inu Tadića, šta vam paše.

  5
  4
 • singularia ako si u manjinai onda nisi normalan za većinu pa lakše je da manjina ne dosadjuje većinio ne treba nitkog maltretirati ali meni izgleda da ti i tvoji istomišljenici hoćete da imate dominaciju nad većinom i da vam potvrdjujemo da ste vi bajni krasni pametni e to ima struka da ocjeni a ovako prilagodi se okolini

   • Kad se ovo radi dobro je i neka se radi, ali bi trebalo bar na nekim mjestima zaštititi šetnicu od mosta na pisku do gostionice u Borku. Lako se može dogoditi da uz malu nepažnju u Klancu kod vodomjera neko upadne u rijeku s visine od nekoliko metara. Džabe će nam onda biti Grad i lupanje u prsa .
    Ne daj Bože bila bi to velika sramota. Zato pozivam mjerodavne da tu nešto urade. Potrebno je samo pedesetak metara ograde i sve će biti sigurno dobro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.