Adrenalinski dvoboj rally automobila i biciklista

Vječno pitanje je putuje li se brže na dva ili na četiri kotača. Ovog puta odgovor daje intenzivna trka niz brdo Lousã u Portugalu, i to s dva potpuno različita načina prijevoza.

Zdrav razum govori nam da downhill bicikl nema nikakve šanse pored WRC reli automobila s 300 konjskih snaga.

Ipak, dvoboj između Danija Sordoa u njegovom Hyundaiju i20 WRC sa kojim nastupa u Svjetskom rally prvenstvu i španjolskog freeridera Andreu Lacondeguya pokazao je da sve i nije baš onako kako zvuči na prvu.

Ova dva potpuno različita vozača našli su se tako na crti na vrhu brda Lousã u srcu Portugala, Sordo na reli stazi, Lacondeguy na biciklističkoj stazi odmah pored.

Njihove putanje su se preklapale, automobil je skakao preko biciklista i obratno, dok su obojica nevjerojatnom brzinom “proletjeli” kroz zelenilo i krajolik koji je “okićen” vjetrenjačama, piše Klix.ba.

Brdo Lousã se još u osamdesetim i devedesetim godinama prošloga stoljeća nalazilo u okviru relija Portugal koji se bodovao za Svjetsko rally prvenstvo, dok je ova biciklistička staza omiljena staza proslavljenog downhill prvaka Dana Athertona, ali i samog Lacondeguya.

Nakon trke Lacondeguy je rekao: Dani je bio jednostavno lud u automobilu. Već pri prvom pokušaju vožnje na ovoj stazi je u prvi zavoj pun kamenja i makadama uletio takvom žestinom i prošao savršeno kroz njega. Nisam mogao vjerovati. Čovjek je iz prve perfketno prošao.

Sordo je za Lacondeguya rekao: Nevjerojatno je ono što radi, i ovako smo zaista mogli vidjeti dvije potpuno različite dimenzije brzine WRC automobila i bicikla. Impresioniran sam zaista, ono što radi je neverojatno. Uvek je lijepo vidheti kako radi skokove i lude spustove.”

Naravno, na kraju je morao neko biti i pobjednik. Bio je to Sordo, ali jedva.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.