Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Adisu Pokviću iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina zatvora jer je na kući svoje obitelji i pet automobila parkiranih u dvorištu među kojima je i njegov automobil 5. kolovoza ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka i koje veličaju genocid u Srebrenici.

Pokvić je u naselje Krupa stigao iz Austrije gdje živi.

Pokvić je čak medijima davao i izjave o tom događaju, iako je znao da je policiji upućena lažna prijava jer je on počinitelj.

Pokvić je na ispitivanju u policiji priznao da je on ispisao te poruke i time počinio kazneno djelo iz člana 163. stav 1. Kaznenog zakona FBiH.

Tko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina, precizirano je Kaznenim zakonom.

Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv Pokvića bit će podnesen nadležnom tužiteljstvu.

Ovaj incident unio je nemir među stanovnike Gonjeg Vakufa-Uskoplja gdje zajedno živi bošnjačko i hrvatsko stanovništvo, piše Avaz.

Općinski načelnik Sead Čaušević osudio je ovaj događaj te zahvalio svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je općina Donji Vakuf-Uskopje primjer suživota i tolerancije.

Čaušević je istakao da se odnosi među stanovništvom Gonjeg Vakufa – Uskoplja grade već godinama te da ih ovakvi incidenti neće poremetiti.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

 • Ma biti ce kao i kod Kaplana u Stocu.Oslobodjen.Zivi bili pa vidjeli.Iza ovoga netko stoji.Price za malu djecu.Da je Hrvat dobio bih deset godina i nebi mogao ostati d pisanja novina.Culo bi se do Amerike.

 • Ponovna manipulacija.Ovako je došlo do sukoba 93 god.Samo manipulatir bio stranac iz Europe.No narod više neće nasjesti ovakvim igrama,da bi nam sinovi i muževi branili svjetsku elitu,koja na budalama i danas dobro zarađuje.Mir mir!!!!

  • Istino moja….Niti smo poceli ovaj rat niti zavrsili.Ako Amerika hoce na Balkanu rat , djaba nama , biti ce ga i to kako oni hoce.Mi smo samo pijuni.Americka industrija je 70% vojna industrija.Moraju prodavati da bi zivjeli.Hrvati i Srbi nemaju novaca da kupuju.To ima Saudiska Arabija , Kuvajt , Katar itd.Mora se muslimanima titrati da bi prodali.Pametnom sve jasno.Vizantija je pala , Rim takodje pasti ce i Amerika najvece zlo ovoga vijeka.Dabogda ih sutra ne bilo.

 • Radi naivnog i katoličkog ispiranja mozga Hrvati su svedeni na minimum minimuma!
  Kakav suživot,vidite tamo na slici ženu umotanu u bijelu krpu,ja bih rekao balinkaču,e takve su tukle biljama naše zarobljenike u ratu,te iste babetine koje pričaju o suživotu,malo se raspitajte kod žrtava i obitelji žrtava iz naše općine.Dakle muslimani bi doveli zarobljene vojnike među civile i ovi bi ih tukli držalicama ili biljama…
  S druge strane sve je ovo smišljeno s vrha,a vi priglupi Hrvati pričate kako je netko bacio kost i treba provest zakon.Gdje u kojoj državi,u državi kojoj vlada Bakir balija nemože biti pravde,njihov reis i ulema širi mržanju stalno a oni jadnici od fratara iz Bosne trče im na prijeme!
  Svi su muslimani isti,pričaju jedno a njaviše bi voljeli da mi ne postojimo!
  Ja sam za mir ali nikad neću prihvatit te floskule da smo svi isti i da treba poštivati balije!
  Budan sam i oprezan i budite svi takvi inače će te biti dio statistike nestalih protjeranih i mrtvih…
  ZDS

  • Anonimno slazem se sa svim sto si napisao.Vjeru promijenio .Jednom te izdao uvijek ce.Ne vjeruj mu.Ne kaze se djaba balijska posla….

 • Samo malo sačekajte. Kad se stvar “ohladi”, bh kadije će ga osloboditi. Još će mu Sejdo Komšić zakačiti zlatni ljiljan.

 • Jeb..bi njemu tito kevu za ovo..goli otok deset godina..Ali ovi izmeti samo kuhaju..i skuhali su lonac pun govana.Začin je ovaj balidžan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.