Addiko volonteri u kampusu banjalučkog univerziteta

Prošlog tjedna Addiko Bank ad Banja Luka i Univerzitet u Banjoj Luci potpisali su Sporazum o suradnji, kojim je dogovorena podrška Banke aktivnostima Univerziteta, kao i volonterski rad zaposlenika Banke.

Zaposlenici su se vrlo brzo prihvatili posla, te u okviru Addiko Cares projekta, na Univerzitetu ofarbali klupe i stolove za stoni tenis, koji će studentima poslužiti za ljepšu i ugodniju pauzu od predavanja.

Cilj projekta Addiko Cares je uključiti zaposlenike naše Banke u rješavanje nekog konkretnog problema u zajednici. U dogovoru s Univerzitetom u Banjoj Luci odlučili smo na jedan dan preuzeti posao majstora i uštediti vrijeme vrijednim radnicima koji rade na uređenju kampusa.

Banka je financirala reparaciju ovih klupa i stolova, a deset vrijednih zaposlenika su ih dodatno uljepšali, istakao je Dalibor Ličina, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank ad Banja Luka, koji je i sam sudjelovao u radovima u kampusu.

Addiko banka već treću godinu zaredom realizira projekt Addiko Cares, u okviru kojeg izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu odgojno-obrazovnih i zdravstvenih institucija. U okviru ovog projekta obnovljeno je 29 klupa, te četiri stola za stolni tenis.

*PR članak