Jakirovićeva ekipa zakuhala borbu za Europu

Rrijeka je u nedjelju u velikom derbiju 20. kola SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1.

Momčad Sergeja Jakirovića vodila je 2:0 golovima Ampema iz 64. i Frigana iz 85. minute prije nego što je Livaja u 91. iz penala smanjio na 2:1, da bi par minuta kasnije promašio drugi penal za izjednačenje.

Hajduk nakon novog poraza zaostaje osam bodova za Dinamom koji ima i utakmicu manje i šanse za naslov prvaka svedene su mu na teoriju. Jedina dobra vijest za navijače Hajduka je što su vjerojatno sigurni da će igrati u Europi, a u dobroj situaciji je i Osijek koji je relativno siguran na trećemu mjestu.

Iz HNL-a sljedeće sezone u Ligu prvaka ide prvak dok će druga, treća momčad i pobjednik SuperSport Kupa ići u Konferencijsku ligu.

No, u Europu će najvjerojatnije voditi i četvrto mjesto ako netko od prve tri momčadi s tablice osvoji Kup. U četvrtfinalu su i Osijek i Hajduk, Dinamo ima zaostalu utakmicu osmine finala protiv Splita.

Velika je vjerojatnost da će netko od tri favorita osvojiti Kup.

Rijeka slavila u ludoj završnici na Poljudu

I dok je za prva tri mjesta borba manje-više riješena, velika bitka vodit će se za spomenuto četvrto mjesto koje trenutačno drži Slaven. No, njemu su za petama Istra, koja ima utakmicu manje s Dinamom i Varaždin s 27 bodova, dok Lokomotiva i Rijeka imaju šest manje od Koprivničanaca.

Rijeka je od dolaska Sergeja Jakirovića druga momčad u odnosu na onu od jeseni, dok je Istra najugodnije iznenađenje prvenstva.

Rijeka u sljedeća četiri kola igra s Goricom, Lokomotivom, Slavenom i Istrom, tri od četiri izravna konkurenta u borbi za Europu i može dodatno smanjiti zaostatak za Slavenom.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Zar nije bolesno da svakog igrača koji sode u Hajduk, euforično najavljuju kao veliko pojačanje, tako npr ovaj zadnji šta je doša iz zadnjeg kluba druge lige Francuske. Ili ovaj Borevković na posudbi, Avaziem je najavljen ko da je Bekenbauer a sad ga pljuju. Pa ne bi doša na posudbu u Hajduk da vidi išta,mproda bi se. Ili treneri kad dođu. Čim se spomene novi trener u Hajduku, svi kolektivni orgazam dožive,ni novinari poput Alfirevića, Radića, Sole i Vulasa napune novine i portale svojim budalastim tekstovima a navijači padaju u trans i viču: titula, titula…..
    Daleko je titula, bez obzira na guranje sudaca i Kustića.

  • Jedan leko biti trener i ne samo on ima tu otpada koliko hoćeš.Kad pogledaš tko je sve trener zgadi ti se nogomet.Rijeku treba pustiti naprid i ona će u europu.Utakmica nije regularna i čista namještaljka.Sve to ne znači da hajduk ima neki kvalitet naprotiv jadni su i bedni.Hnl je pun namještaljka.Primjer prošlo kolo. regularna utakmica gorica šibenik i istra varaždin Sve ostalo čista namještaljka.

    • Zato ti ništa ne moraš radit kad sve znaš, cili dan u kladari dižeš lovu i čekaš članke o nk širokom a evo sad i hnl komentiraš, ma pravi stručnjak za komentare ali kad završe utakmice, de nam jednom prije utakmica kaži koja je namještena i kako će završit

  • Ti 6:37,,si stari poznati osinuti,glup si i naivan,neusporedivo ni s cim.Sve ti je napisao tocno,a tebi ime dao koje ti dolikuje

  • Ma nije vridno ni da se spominje više taj Hajduk, ako ćemo iskreno. Pa zar nije sramota da se onako sviraju penali. Zar oni misle da su ljudi koji prate nogomet, a nisu Hajdukovci, zaista blesavi pa da ne vide šta to je.
    Uzalud je i to guranje na silu. Boga ima i sve on na kraju presudi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.