Ortiješ konačno dobiva kanalizaciju s odvodnjom oborinskih voda

Mostarsko južno prigradsko naselje Ortiješ u 21. stojeću konačno dobiva kanalizacijsku mrežu s odvodnjom oborinskih voda čime će biti riješen dugogodišnji problem poplava koje su redovno mještanima uslijed kišnih padalina zadavale glavobolje.

Odluku o realizaciji projekta koji lokalno stanovništvo s oko 600 obitelji traži godinama donio je gradonačelnik Mario Kordić izmjenom i dopunom Plana javnih nabava Grada Mostara za 2021. godinu.

U sklopu tog projekta će se raditi i rekonstrukcije ulice u naselju, koje je smješteno između magistralne ceste M-17 i rijeke Neretve. Vrijednost radova iznosi 220.000 maraka, bez PDV-a, a financira se iz Proračuna Grada Mostar i Granta Vlade HNŽ.

Početak radova na projektu izgradnja kanalizacijskog sistema i rekonstrukcije ulica u naselju Ortiješ počela je u petak 21. siječnja, a rok za završetak je pola godine.

U sklopu Ugovora predviđena je izgradnja sustava oborinske odvodnje i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije u dvije ulice naselja Ortiješ ukupne duzine 900 metara, prenosi Klix

Tijekom izvođenja radova pristup ulicama bit će onemogućen iz jednog smjera te će biti potrebno koristiti alternativne prilaze. Radovi se obavljaju u skladu s Ugovorom o izvođenju radova koji je potpisan između Investitora, odnosno Grada Mostara i Izvođača – HP Investing d.o.o Mostar.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.