Bill Cosby izlazi iz zatvora, sud ukinuo presudu o zlostavljanju

Bill Cosby trebao bi biti pušten iz zatvora nakon što je Vrhovni sud iz Pennsylvanije ukinuo osuđujuću presudu za seksualno zlostavljanje.

U srijedu je ukinuta presuda nakon što je pronađen sporazum s prethodnim tužiteljem koji sprječava optužbu u slučaju drogiranja i zlostavljanja Andree Constand.

Okružni tužitelj Bruce Castor je 2005. godine odbio kazneno goniti Cosbyja, no njegov nasljednik Kevin Steele podigao je optužnicu protiv Cosbyja i uhitio ga nekoliko dana prije isteka zastare.

Castor se ne slaže s odlukom da se Cosby procesuira, rekavši da se s njim dogovorio da ga nikad neće goniti ako Cosby svjedoči za iskaz u građanskoj parnici koju je Andrea Constand pokrenula protiv njega. U tom iskazu Cosby je priznao da je ženama davao drogu za seks te je priznao i brojne izvanbračne veze. To je svjedočenje korišteno protiv njega u kaznenom postupku.

Sud je rekao da je tužitelj Kevin Steele bio dužan ostati pri obećanju da neće optužiti Cosbyja, a kasnije je dao potencijalno inkriminirajuće svjedočenje u parnici. U presudi suda, donesenoj u srijedu, navodi se da se Cosby mora otpustiti iz zatvora i da se zabranjuje svako buduće kazneno gonjenje zbog ovih konkretnih optužbi, prenosi Index.

83-godišnji Bill Cosby odslužio je više od dvije godine zatvorske kazne. Osudili su ga 2018. jer je drogirao i seksualno zlostavljao Andreu Constand.

(www.jabuka.tv | Foto: Getty Images)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.