Igrači Sarajeva nisu otputovali na pripreme zbog financijskih problema

Ekspedicija FK Sarajevo danas nije otputovala za Rogašku Slatinu u Sloveniju, gdje su trebali obaviti pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju izazovi u Premijer ligi BiH i u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Put je, kako saznaje Klix.ba, odgođen zbog neisplaćenih obaveza prema igračima iz prethodnog perioda.

Sarajevu je trebao biti uplaćen novac od vlasnika kojim bi pokrili preostalih nekoliko plaća, ali se to do današnjeg dana nije desilo. Zbog toga su u dogovoru s nogometašima našli kompromisno rješenje da odgode put do rješavanja problema.

Usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo suočio se s birokratskom procedurom zbog financijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješava.

Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca iz Vin grupacije došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – BiH, novčana sredstva poslana od većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plaća svim zaposlenicima, poručili su iz FK Sarajevo.

Problem će, kako su Klixu rekli izvori bliski klubu s Koševa, biti riješen vrlo brzo pa se očekuje kako će ekspedicija Sarajeva vrlo vjerojatno već sutra krenuti put Slovenije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.