Zadnje kolo Premiershipa: Odlučit će se prvak, a Arsenalu igra samo luda teorija

Od 16 sati igraju se utakmice posljednjeg kola engleske Premier lige.

Cijeli svijet pratit će što se događa na Amex Stadiumu gdje Brighton eventualnom senzacijom protiv Manchester Cityja može gurnuti naslov prvaka u ruke Liverpoolu koji dočekuje Wolverhampton.

Dramatična borba Cityja i Liverpoola ujedno je i jedini rasplet koji se čeka u posljednjem kolu budući da se već zna tko ispada i tko ide u Ligu prvaka kao jedna od prve četiri momčadi na tablici.

To će biti City, Liverpool, Chelsea i 99,9 posto sigurno Tottenham koji još samo teoretski može prepustiti 4. mjesto Arsenalu.

Spursi dočekuju Everton, a Arsenal gostuje kod Burnleyja i može biti četvrti jedino ako nadoknadi golemi zaostatak u gol-razlici. Spursi imaju +28, a Arsenal +20 pa Arsenal mora dobiti s barem četiri-pet golova razlike i nadati se da će Everton sličnim rezultatom slaviti protiv Tottenhama, što je ipak vrlo teško očekivati.

United, koji dočekuje Cardiff, može popraviti svoju situaciju i preskočiti Arsenal na 5. mjestu, što bi značilo da ne mora igrati pretkolo Europa lige. Za to mu treba kiks Arsenala, ali ni u tom slučaju ne bi bio siguran jer njegov start u europskim natjecanjima ovisi i o rezultatu finala FA Cupa koji se igra sljedeće subote.

Ako prvenstvo završi na šestom mjestu, koje drži prije posljednje utakmice, a Watford u subotnjem finalu FA Cupa pobijedi Manchester City, United će natjecanje u Europa ligi početi već u drugom pretkolu i do skupine natjecanja proći ljetni pakao čak tri pretkola.

Što je najgore, prvi meč u pretkolu United bi igrao 25. srpnja, na dan kada je zakazao utakmicu protiv Tottenhama u Šangaju. Unitedu azijske turneje donose milijune, igrači i osoblje već su izvadili vize za put u Kinu, ali sada drhte i navijaju za najveće rivale. Jer ako u finalu kupa izgube od Watforda, taj klub ide izravno u skupinu EL-a, a United će patiti po pretkolima, piše Index.hr.

Iz lige su odavno ispali Cardiff, Fulham i Huddersfield, a najbolji strijelac najvjerojatnije će ponovno biti Mohamed Salah. Liverpoolov napadač zabio je 22 gola, dva više od Aguera, Aubameyanga i Manea.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.