Najavljena senzacija: Novi Xiaomi smartphone ima kameru od 48 megapiksela

Xiaomi planira plasirati uređaj koji će uvesti revoluciju u svijet pametnih telefona – njihov novi uređaj imat će kameru impresivne osjetljivosti – čak 48 megapiksela.

Xiaomi je odlučio promijeniti način na koji gledamo kamere smartfona. Njihov novi uređaj imat će najjaču kameru ikad ugrađenu u mobilni telefon – čak 48 megapiksela. Usporedbe radi – novi Pixel ima kameru rezolucije 12.2 megapiksela.

Trenutni rekord je, podsjećamo, 41 megapiksela koje je Nokia predstavila 2013. zajedno s modelom Nokia 1020.

Također treba obratiti pažnju na činjenicu da Xiaomi proizvodi zbilja širok spektar proizvoda, no prema svemu sudeći, ovaj telefon mogao bi postati gadgetom po kojem će se kineski Xiaomi dugo pamtiti, piše Engadget.

Što znamo o ovom telefonu?

Na žalost – ne previše. Suosnivač kompanije na Weibou je objavio prvu sliku kamere ispod koje piše “48MP Camera”. Bin je definitivno privukao pažnju naglasivši da će ovakva rezolucija privući obožavatelje u sve kompetitivnijem tržištu mobilnih telefona.

Kada stiže?

U ovom trenu nismo sigurni kada će uređaj stići na tržište niti na koje će tržište uopće stići, prenosi Tportal.hr. Podsjetimo, velik broj kineskih telefona napravljen je za kinesko tržište te rijetko kada završe na zapadu. Sudeći prema rezoluciji kamere i publicitetu, ovaj uređaj vrlo vjerojatno neće spadati među njih, što znači da bismo prve detalje mogli dobiti uskoro.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.