Tko je žena koja je otela bebu u BiH? Otmicu planirala mjesecima, a suprugu lagala da je trudna

Uhićena je žena osumnjičena za otmicu bebe stare deset dana u Hadžićima kod Sarajeva. Riječ je o 28-godišnjoj Merhunisi Dedić iz Visokog koju je policija predala Tužiteljstvu Kantona Sarajevo, javio je Dnevni avaz.

Ona je, lažno se predstavivši kao patronažna sestra, otela novorođenče iz stana bračnog para Lejle i Kenana Ismailovskog. Djetetova majka u trenutku otmice nije bila u stanu jer je otišla prijaviti novorođeno dijete u matični ured ostavivši bebu na čuvanje svojoj sestri.

Osoba s psihičkim problemima

Otmičarka je glumeći patronažnu sestru rekla djetetovoj tetki da ode dezinficirati ruke, a potom ju je zaključala u kupaonicu i pobjegla s bebom u naručju odvezavši se u iznajmljenom automobilu. No, pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) locirali su je putem signala mobitela u jednom hostelu i ondje je uhitili. Istražitelji kažu da je riječ o osobi s psihičkim smetnjama.

Dnevni avaz piše, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Merhunisa Dedić mjesecima smišljala otmicu. Nakon što je više puta bezuspješno pokušavala ostati u drugom stanju slagala je mužu da je zatrudnjela istodobno smislivši plan o otmici. Majku otete bebe “snimila” je u čekaonici ginekološke ordinacije, a nakon što je ova rodila danima je obilazila zgradu u kojoj živi.

Odglumila porođajne trudove

Dnevni avaz piše da je Merhunisa čak inscenirala porođajne trudove te mužu slagala da je rodila, ali da je dijete zadržano na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala mu je da ide po bebu i uputila se u Hadžiće. U prvom pokušaju nije uspjela ostvariti plan da predstavljajući se kao patronažna sestra Lejli kaže da bebu treba donijeti na Kliniku radi dodatnog pregleda. U drugom pokušaju, kad je djetetova majka izašla iz stana, uspjela je oteti novorođenče i pobjeći s njime.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.