Unesite dašak plaže u svoj dom

Nemojte se opredjeljivati za stara rješenja kao što su koraljno/tirkizne kombinacije boja, morska stvorenja i slične stvari, a umjesto njih pokušajte sa suvremenim opcijama koje će pružiti vašemi vizuelnu privlačnost.

Hrskavo bijela

Zaboravite morske šeme boja – bijela je potnovo u modi. Bijeli zidovi uvijek predstavljaju dobro rješenje za bilo koje domove u koje unose osvježavajući izgled. Vedra pojava bijele boje pruža prostoru deleko prostraniji izgled i čini ga vizualno većim, piše Dizajndoma.hr.

Razmotrite još nekoliko neutralnih boja, kako biste dodali nešto atraktivniji izgled ili se opredijelite za pletene elemente i drvene detalje. Bijela je uvijek u dobitnoj kombinaciji, a ukoliko se radi o vašem regularnom interijeru, ne vikendici ili kući na moru, bit ćete u mogućnosti da promijenite svoj dekor održavajući bazne neutralne komponente ijatraktivnim.

Pleteni namještaj

Pleteni namještaj je poznat kao vrlo popularan za eksterijere, ali kako biste kreirali osjećaj plaže i primorja unutar svojih domova, slobodno dodajte ovakve komade. Postavite nekoliko pletenih elemenata namještaja oko blgovaonskog stola, dodajte nekoliko košara ili kutija istog stila, radi odlaganja stvari, tu i tamo, zajedno sa pletenim komadima u dnevnoj i spavaćoj sobi, dok istovremeno možete isprobati ovakav pristup putem svoje rasvjete, odnosno, kako god da to poželite.

Pločice

Navikli smo da viđamo drvene detalje u interijerima sa inspiracijom plaže, što dodaje toplinu i podsjeća na daske za surfanje. Međutim, kako bismo dostigli moderan i hrabar izgled, možemo se opredijeliti za pločice inspirirane morem i pijeskom, a iako one nisu tipičan izbor, automatski dodaju ovaj stil našem prostoru.

Priobalna umjetnost

Svaka vrsta umjetnosti predstavlja najlakši našin za dodavanje određenih stilova koje želite u svom interijeru, a ujedno dolazi kao jedna od najjeftinijih varijanti. Možete pronaći određena umjetnička djela koja izgledaju kao da ste ih prenijeli iz neke primorske vikendice i dekorirati prostor inspirirani  priobaljem, morskim valovima i plažom.

Također, možete nešto kreirati potpuno sami, postaviti na pojedinim mjestima ili jednostavno napraviti galerijski zid koji će izvršiti isti zadatak na daleko efikasniji način. Iskoristite nekoliko osobnih fotografija sa vaše omiljene plaže, koju posećujete tokom ljetovanja, stvarajući sa njima relaksirajuće galerijske zidove.

Poslednje spomenuta rješenja podjednako su kreativna kao i neke od preostalih, unikatnih ideja, nalik dodavanju skulptura od recikliranog drveta, postavljenih u različitim varijacijama sa šljunkom ispod sebe ili jednostavnog dodavanja jedne prave daske namijenjene surfanju na valovima, koja će ostaviti jasnu poruku da se u vašem interijeru dekor zasniva na primorskom stilu, gdje glavnu ulogu igra vedri duh plaže, ljetni stil i ljepota plavog mora koji spokojno prate istu temu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.