Muta Nikolić otkrio Hrvatima kada će osvojiti medalju u košarci

Dok košarkaši Srbije broje medalje s najvećih svjetskih natjecanja hrvatske im kolege broje godine protekle od posljednje osvojene medalje koju je reprezentacija Hrvatske osvojila.

Kao što znate, bilo je to davne 1995. godine u Ateni, kada je Hrvatska osvojila europsku broncu, ali su njihovi igrači sišli s postolja jer je prvakom tada postala SR Jugoslavija.

Od tada se na to postolje nisu vratili, pa se iz godine u godinu govori o razlozima zašto je to tako.

U zanimljivom tekstu, koji se bavi i slovenskim trijumfom u finalu, autor Tvrtko Puljić otkriva detalje kratkog razgovora sa Miroslavom – Mutom Nikolićem, koji mu je otkrio ”recept” da Hrvatska ponovo dođe u vrh europske košarke.

”Znaš kada ćete osvojiti medalju?

To me upitao prije koji dan Muta Nikolić. Pomoćni trener Srbije i trener Partizana, onaj koji šalje puse Bogdanu Bogdanoviću na terenu i onaj koji je patentirao najbolju od svih trenerskih izjava koju sam ikad čuo, “prije sezone su svi doveli pojačanja, jedino mi oslabljenje”. Eto, taj Muta. Pa sam pričekao i odgovor.

“Kad vam na klupu sjedne Srbin i kad vam play bude Srbin. Tako je to bilo i u Jugoplastici” – piše, između ostalog, u spomenutom tekstu.

Hoće li Hrvati stvarno poslušati Mutu Nikolića, odnosno prihvatiti njegov savjet?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.