Košarkašima Bosne specijalna pozivnica za ABA Ligu!

Košarkaši sarajevske Bosne Royal mogli bi dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u ABA ligi naredne sezone, prenosi srbijanski Sport klub.

S obzirom na to da su se promijenila pravila kada su u pitanju kvalifikacije za Svjetsko i Europsko prvenstvo, čelni ljudi ABA lige mogli bi od naredne sezone ponovno uvesti Final Four završnicu.

Podsjetimo, protekle tri godine momčadi su igrale play-off nakon regularnoga dijela sezone, a sva tri puta je titulu osvajala Crvena Zvezda.

Pošto će se sada raspored natjecanja morati promijeniti s vremena na vrijeme zbog kvalifikacija za Europsko ili Svjetsko prvenstvo, vjerojatno ćemo na kraju umjesto play-offa gledati Final Four u ABA ligi.

Ipak, daleko bitnija informacija za sve ljubitelje košarke u BiH, a posebno u Sarajevu, je činjenica da bi sarajevska Bosna Royal mogla dobiti specijalnu pozivnicu da nastupa naredne sezone u ovom natjecanju.

Popularni “Studenti” su od A1 lige prošle sezone došli do finala play-offa za prvaka BiH, koje u petak navečer počinje u Aleksandrovcu, a ukoliko na kraju ne postanu prvaci države, mogli bi sudjelovati u ABA ligi putem specijalne pozivnice.

Podsjetimo, ove sezone preko specijalne pozivnice u ABA ligi s dosta uspjeha nastupala je makedonska momčad Karpoš Sokoli. Inače, naredne sezone bi u regionalnoj košarkaškoj ligi trebalo nastupati 14 klubova (4 iz Srbije, 3 iz Hrvatske, 2 iz Crne Gore i Slovenije te po jedan iz Makedonije i BiH).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.