8 Pokémon GO trikova i savjeta koje bi svaki igrač trebao znati

Ukoliko već niste, vrijeme je da i vi krenete u lov na pokemone! Kako instalirati i započeti igrati možete saznati ovdje, dok smo danas za vas izdvojili devet korisnih savjeta. S ovim uputama biti ćete pokriveni sve do onda kad se odlučite upustiti u borbu za prevlast na Gymovima.

Ulovite Pikachua odmah na početku igre

Pikachu je zasigurno jedan od najomiljenijih Pokémona, a kao takav i jedan od izazovnijih za uhvatiti u Pokémon GO. Međutim, možete ga uloviti odmah na početku igre i to veoma jednostavno. Dakle, na samom početku igre Proffesor vam nudi tri Pokémona na izbor. Iako su Charmander, Squirtle, i Bulbasaur popularni i kao takvi nude poželjan izbor svim Pokémon obožavateljima, možete ih samo ignorirati, uputiti se niz ulicu, te ih nastaviti ignorirati i u sljedeća tri navrata kada se ponovno prikažu. Nakon toga, trojac će shvatiti da je nepoželjan, a pred vas će iskočiti glavom i bradom – Pikachu.

pikachu_2

Pikachu

Planirajte svoje putovanje kroz kvart

Prema našim kalkulacijama, kad “odzumirate” mapu, oko sebe možete vidjeti otprilike do 750 metara udaljenosti u krug. Ako se nalazite u gradu, taj perimeter je dovoljan da vidite deset do petnaest Pokéstopova i četiri do šest Gymova (dvorana). To je sasvim dovoljno da isplanirate svoje putovanje, jer uz ograničeno trajanje baterije, kao i žuljeve na nogama koje ste “natukli” ovih dana, u interesu vam je da put bude što produktivniji. Isplanirajte rutu kojom ćete obići što više Pokéstopova, a na umu neka vam bude i informacija da svaki Pokéstop možete posjetiti svakih 5 minuta. Pametno je isplanirati šetnju u krug, s vremenom kruga od 10 – 15 minuta, gdje ćete obići 5 do 10 Pokéstopova u jednom potezu. Farmanje Pokélopti i ostalih predmeta može započeti.

Nemojte ignorirati jaja

Prilično često ćete kod posjeta Pokéstopu dobiti jaja. Kod sebe ih odjednom možete imati samo devet, zato je jako bitno da ih ne ignorirate. Kao što smo pisali u našem vodiču za početnike, od početka vam je dostupan inkubator i to onaj s beskonačnim brojem uporabe. Odaberite jedno jaje (Menu > Pokémon > Egg tab (ili “swipe desno”) i pospremite ga u inkubator. Kako izleći jaje u inkubatoru? Vrlo jednostavno. Ovisno koji uvjet ima pojedino jaje, jaje se liježe nakon prohodanih 2, 5 ili 10 kilometara. Što je broj prohodanih kilometara veći, to je i dobiven Pokémon posebniji. Ništa vas ne košta, a ionako hodate. Pobrinite se samo da uvijek imate iskorišten inkubator, nemojte hodati uzalud. Još ćemo napomenuti da nema varanja. Vožnju u automobilu, tramvaju ili na biciklu aplikacija uredno registrira i ignorira prilikom brojanja. Dakle, trebati ćete se potruditi, što nije teško, jer nagrada je dobra.

Roza “kiša” na Pokéstopu znači da je stigao Božić, Nova godina i rođendan u jednome

Rozi konfeti iznad Pokéstopa znače da je netko aktivirao Lure Module. Modul privlači Pokémone na tu lokaciju 30 minuta od aktivacije, što znači da je vrijeme za odmor i uživanciju. Lijepo je kad Pokémoni prilaze tebi, a uz to postoji solidna šansa da će naići neki posebniji primjerak.

lure-module

Lure Module

Obratite pažnju broj “šapica”

Ako igrate Pokémon Go već neko vrijeme, do sad ste ovo sigurno već shvatili. No vrijedi napomenuti još jednom. Broj šapica kod Pokémona u donjem desnom kutu ekrana prikazuje koliko je određeni Pokémon daleko. Ako se krećete u pravom smjeru, broj šapica će padati. U suprotnom će se, naravno, povećavati. Imajte na umu da se udaljenost mjeri u krug. Stoga, ako na jednu i drugu stranu ulice broj šapica se povećava, Pokémon se zasigurno nalazi u drugoj, paralelnoj ulici.

Koristite Curveball ilitiga “felš”

Jeste li primijetili da prilikom hvatanja Pokémona, uz ostale bonuse, ponekad dobijete i curveball XP? Mi smo se zapitali i sasvim slučajno smo ovo otkrili. Dakle, ubuduće, prije no što bacite Pokéloptu, zadržite prst na njoj, pa je kružnim pokretima “zavrtite”. Znati ćete da ste uspjeli kad krenu frcati iskre. To napravite još par puta prije no što bacite lopticu i dobiti će te Curveball 10 XP-a. Nije puno, ali uslijed poslijepodnevnog farmanja se prikupi.

Koristite Incense dok se krećete

Već smo ovo pisali u prijašnjem članku, Incense item privlači Pokémone na vašu lokaciju idućih 30 minuta. Međutim, ako ćete se samo izvaliti na kauč idućih pola sata i očekivati berbu Pokémona, razočarati ćete se. U praksi je rezultat puno bolji dok se krećete, mi bismo rekli možda čak i za duplo bolji. Incense ćete kao item relativno rijetko dobivati, stoga je puno bolje iskoristiti ga na ovaj način. Za bonus bodove preporučamo korištenje Lucky Egga u kombinaciji.

Isključite AR modul

Iako svoju globalnu popularnost Pokémon GO velikim djelom duguje samom elementu igre proširene stvarnosti, prilikom hvatanja Pokémona AR modul možete isključiti (nalazi se u gornjem desnom djelu ekrana) i pritom si uvelike olakšati hvatanje. Tada će postati svejedno u kojoj poziciji držite vaš uređaj, što znači da se na ulici više nećete trebati okretati i usmjeravati mobitele u zbunjene prolaznike.

ar-mode-off

Dugme za isključi AR mode

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: