7 razloga zašto seks prestane biti užitak za žene

Mnogo je žena koje seks percipiraju kao neugodno iskustvo, a nekoliko je potencijalnih razloga zbog čega u njemu ne uživaju koliko bi trebale…

1. Nepodobni dani u mjesecu

U vremenu koje neposredno prethodi novoj menstruaciji, stijenke vagine će biti lagano zadebljane, odnosno natečene, a samim time će biti osjetljivije na podražaje i pokrete prilikom seksa što čak može dovesti do laganih grčeva. Neke žene su pojačano osjetljive nakon ovulacije, a to se uglavnom primijeti po osjećaju nelagode na samo jednoj strani.

2. Udarac u osjetljivu točku

Iako stimulacija G-točke može pružiti neopisive užitke, također se može osjetiti i nelagoda prilikom stimulacije iste. Osjećaj je kao da žena dobije potrebu mokriti.

3. Depilacija

Brijanje ili brazilska depilacija itekako mogu uzrokovati iritaciju intimnih dijelova, a posebice ako osoba ima osjetljivu kožu. Treba njegovati intimne dijelove prirodnim uljima i kremama namijenjenim osjetljivoj koži, a izbjegavati proizvode koji sadrže propilen glikol. Ako žena ima uraslu dlaku, treba ju tretirati toplim oblogom i nekom masti na bazi bacitracina.

4. Alergijska reakcija

Ljudi mogu iskusiti razne alergijske reakcije, a isto tako je moguće da se alergijska reakcija pojavila samo na intimnim dijelovima. Ako se osjeti svrbež ili se vidi oticanje ili trnce prilikom seksa, treba razmisliti o onome što s čim se ta osoba hranila jer je možda nedavno pojela nešto specifično ili spavala u krevetu u kojem je boravio neki kućni ljubimac.

5. Nedovoljna vlažnost

Upravo ovaj problem najčešći je uzrok nelagode tijekom seksa. Možda osoba ima manjak estrogena, a možda zbog konzumiranja kontracepcijskih pilula nije osoba dovoljno vlažna, ili možda jednostavno po prirodi nije toliko vlažna.

6. Stres

Vaginalni mišići su kao i svi ostali veoma podložni stresu. Kada je osoba napeta i pod psihičkim opterećenjem, vaginalni mišići će se stisnuti što može rezultirati nelagodom tijekom seksa. Treba se opustiti na koji god način odgovara – šetati, peći kolače, zavaliti se u pjenušavu kupku. Bitno je zaboraviti na sve i prepustiti se uživanju, piše Cosmopolitan.hr.

7. Odabir hrane i pića

Alkohol, kava ili jako začinjena hrana mogu iziritirati mjehur zbog čega se tijekom seksa može imati lagani osjećaj peckanja i potrebe za mokrenjem. Svakako to treba obaviti prije seksa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.