67 novozaraženih u HNŽ-u, u Covid bolnici preminule dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna iz Prozor-Rame – Jabuka.tv

67 novozaraženih u HNŽ-u, u Covid bolnici preminule dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna iz Prozor-Rame

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminule su tri osobe: žena iz Prozora-Rame rođena 1939. godine, žena iz Širokog Brijega rođena 1923. godine i muškarac iz Širokog Brijega rođen 1942. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 43 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj i četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirano je 11, a otpuštena tri pacijenta.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 955 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je bilo 67 i to: 49 iz Mostara, dvije iz Jablanice, četiri iz Prozor-Rame, pet iz Konjica, četiri iz Čapljine, jedna iz Čitluka, jedna iz Neuma i jedna iz Ravnog.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 24.750 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 904 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

ŽZH: 26 testiranih, jedna novozaražena osoba iz Posušja

(www.jabuka.tv)