6 savjeta kako da ne pretjerate s kupovinom dječjih poklona za blagdane

Prosinac je mjesec darivanja, ali to ne znači da bismo trebali pretjerati s kupovinom i mališanima kupiti sve ono što požele. Donosimo vam savjete koje će vam pomoći da djeca ne izgube entuzijazam, ali i da ne zaborave pravi smisao Božića, piše Zadovoljna.hr.

1. Kupite jedan veliki poklon

Kada se djeca jednom nauče na određenu količinu darova, postaju sve zahtjevnija i nezahvalnija za stvari koje dobiju. Na božićno jutro stavite pod bor jedan poklon koji su djeca poželjela, a njihove božićne čarapice napunite slatkišima.

2. Poklon s iskustvima

Iskustveni pokloni najduže se pamte. Stoga darujte djeci ulaznice za zoološki vrt, članstvo u knjižnici ili nešto slično. Pokažite djeci da je iskustveni poklon najbolji dar.

3. Neka djedovi i bake kupe jedan skuplji poklon

Djedovi i bake u većini slučajeva imaju duboko ukorijenjenu potrebu da razmaze svoje unuke. Dovorite se s njima da djeci kupe samo jednu stvar koju djeca baš žele. Vaša kreditna kartica bit će vam zahvalna, djeca će biti sretna zbog dobivenog pokona, a djedovi i bake uživat će u osmjehu svojih unuka. Na taj način svi pobjeđuju.

“Ako ne možete smanjiti količinu, fokuirajte se na kvalitetu. Ciljajte darove koji povećavaju kreativnost, talente, ili motoričke sposobnosti, kao što su glazbala i boje.”

4. Ostavite dar za rođendan

Ako vaše dijete dobije koji dar viška, spremite ga a sigurno te zapišite tko ga je donio. Kada vašem mališanu bude rođendan, izvadite ga i dajte mu ga u ime te osobe.

5. Tražite prave stvari od prijatelja i rodbine

Fokusirajte se na kvalitetu darova. Ciljajte na darove koji povećavaju kreativnost, talente ili motoričke sposobnosti, kao što su glazbala i boje za crtanje. Djeca vole otkrivati ​​nove talente. To jača njihovo samopouzdanje i povjerenje.

6. Naučite ih zahvalnosti

Naučite djecu da svake godine odaberu jedan dobiveni dar i doniraju ga lokalnoj dječjoj bolnici ili potrebitim mališanima. Naučite ih da budu zahvalna. Zahvalna djeca zadovoljnija su svojim životima, bolje prolaze u školi te su manje zavidna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.