6 grešaka koje čine vašu kožu starijom

Briga o licu alfa je i omega lijepog i njegovanog lica. Bez obzira na vrstu vaše kože, sunce može ostaviti neželjene posljedice kao što su crvenilo, suha koža i akne, pa i bore. Kako spriječiti, a ne liječiti, uživati bez posljedica na suncu ovog ljeta, izdvojili smo kroz 6 stvari koje biste trebali prestati raditi odmah. Da, to znači prestati s jakim sredstvima za čišćenje lica, prevelikim izlaganjima suncu i općenito preskakanjem i zanemarivanjem česte brige o licu, piše Modamo.info.

Pogledajte što to pogrešno radite i kako to spriječiti u nastavku.

#1 Koristite neispravno sredstvo za čišćenje lica

Najčešći tip lica je onaj suhi, koji postaje suši s godinama, tako da možete slobodno izbjegavati sredstva sa malim česticama za čišćenje i pjenasta sredstva jer oni uklanjaju vašu prirodnu vlažnost lica. U zamjenu za njih, birajte ona koja hidratiziraju vaše lice.

#2 Mrštenje

Iako teško za povjerovati, vaše lice može dobiti bore upravo iznad obrva ukoliko ih stalno podižete ili oko usana ukoliko stalno radite grimase. Tako da, pokušajte ih izbjegavati i nastojite što više opustiti svoje lice.

#3 Spavanje na boku i trbuhu

Baš kao i u prethodnoj crti, prislonjivanje lica iz noći u noć na jastuk može uzrokovati malene bore. Stoga, pokušajte što više spavati na leđima ili birajte svilene jastučnice za svoj jastuk za manje ‘štete’.

#4 Previše sunčanja ljeti

Pocrnili vi samo malo ili promijenili boju svoje kože za nekoliko nijansi, ipak ste oštetili svoju kožu djelovanjem sunca i lako se može dogoditi da vaša koža poprimi crne mrlje koje ne nestaju baš s dolaskom jeseni. Ukoliko imate baš veliku želju za tamnjenjem, ovog ljeta radije birajte sredstva za samotamnjenje.

#5 Preveliko ljuštenje kože

Ovo je općenito dobra stvar jer vaša koža postaje mekša i izgleda mlađe, ali problem se pojavljuje onda kada krene veće ljuštenje jer se može dogoditi miješanje slojeva kože. Takvo što rezultira isušenom kožom i kožom sklonoj crvenilu i aknama. Ne pomaže ni ako koristite grube ručnike. Zato uzmite u obzir često nanošenje hidratizirajuće kreme i kreme za sunčanje nakon ljuštenja kože.

#6 Zanemarivanje svog vrata

Na našem vratu se nalazi koža jednako osjetljiva kao i naše lice stoga ga nemojte zanemariti pri sljedećem nanošenju hidratizirajuće kreme i kreme za sunčanje. Vjerujte nam, vaš vrat će vam biti veoma zahvalan.

Uživajte u ostatku ljeta!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.