5G mreža povećat će emisije CO2

Uvođenje 5G tehnologije moglo bi uzrokovati naglo povećanje potrošnje električne energije i prema tome povećanje emisija stakleničkih plinova, upozorava se u izvješću francuskog Visokog vijeća za klimu, prenio je France 24.

Izvješće, objavljeno u subotu, ističe da bi 5G mreže mogle biti odgovorne za otpuštanje dodatnih 3 do 7 milijardi tona CO2.

Uvođenje 5G mreže kontroverzno je pitanje u Francuskoj.

Deseci zastupnika zatražili su moratorij na njezino uvođenje zbog nepoznanica u vezi njezina utjecaja na zdravlje i okoliš.

U izvješću se upozorava da je ta tehnologija tek vrhunac ledenoga brijega.

Dodatne emisije ugljika mogle bi izazvati podatkovni centri i proizvodnja novih elektroničkih uređaja.

Tražimo moratorij i naš zahtjev danas je još relevantniji s obzirom na to da je Visoko vijeće kazalo da trebamo utvrditi utjecaj tehnologije na okoliš prije nego je uvedemo, rekao je Éric Piolle, zastupnik francuskih Zelenih.

No telekom provideri tvrde da je izvješće previdjelo neke pozitivne aspekte koji čine 5G tehnologiju puno učinkovitijom od ranijih tehnologija.

(Hina)


2 komentara

  • UPOZORENJE: 5G mreža radi na frekvencijama od 6 GHz do 100 GHz, istim koje koristi američka vojska u svom sistemu tzv. Active Devial System za smirivanje masa, koju opisuju “Ako ste imali nesreću da vas ovo oružje pogodi imate osjećaj da vas je neko zapalio, da vam cijelo tijelo gori!”
    Osim toga, nivo elektronskog zagađenja će 5G tehnologija podići za 18 puta jer će gustina baznih stanica biti 10 puta gušća od postojeće 4G mreže…zbog povećanja količine informacija…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.