50.000 KM poticaja za posuške poljoprivrednike

Načelnik Branko Bago potpisao je danas rješenja o odobravanju poticajnih sredstava u iznosu od 50.000 KM za 68 poljoprivrednika s područja općine Posušje.

Riječ je o zajedničkim sredstvima Općine Posušje i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva isplaćenima s ciljem poticanja proljetne sjetve.

Općina Posušje sredinom travnja podnijela je prijavu na Javni poziv ovoga ministarstva za one poljoprivrednike koji su iskazali interes i priložili dokumentaciju traženu javnim pozivom.

Načelnik Branko Bago krajem svibnja potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja s federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem, a čim je pristigao dio federalnih sredstava u Općini Posušje krenulo se s izradom rješenja za dodjelu financijske potpore.

Vrijednost domaće poljoprivredne proizvodnje osobito je prepoznata tijekom pandemije koronavirusa, a Općina Posušje i na ovaj način nastoji poticati, jačati te promovirati posušku poljoprivredu.

Načelnik Posušja potpisao je rješenja o odobravanju poticajnih sredstava u iznosu od 50.000 KM

Nadamo se kako ćemo u budućem vremenu nastaviti dijeliti poticaje u još značajnijem iznosu, ali i da će sve više ljudi iskazivati zanimanje za bavljenje poljoprivredom.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.