5 razloga zbog kojih serije postaju popularnije od filmova

narcos
U zadnje vrijeme TV serije su počele toliko dominirati u svakodnevnom razgovoru da ih neki kritičari smatraju popularnijima od filmova.

Naravno, ima odličnih filmova, i stvarno, stvarno loših serija, no mali ekrani sve više kradu pažnju gledatelja.

Kako se to dogodilo?

1. Publika voli dobre likove

Tada se ne misli na dobričine i pozitivce, već na dobro osmišljene i napisane likove. Oni tjeraju publiku da se gleda čak i 11. sezonu bez obzira koliko radnja bila dosadna.

>> Pročitajte i: Donosimo 5 odličnih serija koje vas neće razočarati

Ono što privlači publiku i tjera je da ostane gledati iz epizode u epizodu su zanimljiva priča i kvalitetni likovi u spoju s modernom tehnologijom, vrhunskom montažom, odličnim vizualnim i audio efektima i poznatim glumcima, piše Croaticum.

2. Više izbora za publiku

Nekada je serijama bio cilj zadovoljiti svu publiku, dok se danas pokušava zadovoljiti mali dio ciljane publike i onda zadržati tu publiku.

3. Netflix

Bilo da posjedujete pametni telefon, pametni TV, konzolu, bilo tablet, prijenosnik ili stolno računalo, registracijom na Netflix postaje vam dostupna impresivna baza serija i filmova, s tim da je očito da naglasak stavljaju na serije.

Korisnici Netflixa mogu putem interneta gledati televizijski sadržaj na zahtjev preko raznih uređaja te se tako mijenja način na koji koristimo medije. Neki predviđaju da će Netflix nadmašiti i film i TV. Popularnost Netflixa raste iz dana u dan, jer nudi za male novce kvalitetan sadržaj koji možete gledati kada god želite. Ne morate čekati nekoliko dana na novu epizodu kao što je to slučaj na televizijskim mrežama odnosno programima.

game of thrones

4. Bez cenzure

Kablovski kanali, za razliku od televizijskih mreža, nemaju ograničenja i smiju prikazivati više golotinje, nasilja, psovki i sl. pa su zbog toga popularniji.

5. Tijek radnje

Zbog načina pripovijedanja, serija može bolje prikazati transformaciju likova. Odličan primjer toga su likovi iz serije “Breaking Bad”, čiji se karakter transformira postupno tijekom pet sezona. Tako nešto nije moguće u 90 minuta filma.

Osim navedenih razloga, tu je i jedan očit razlog popularnosti serija, a to je da su serije koje imamo priliku gledati zadnjih godina strašno kvalitetne (Igra prijestolja, Pravi detektiv, Kuća od karata, Fargo, Američka horor priča, Sherlock, Mr. Robot, Dexter, How to Get Away with Murder…) ujedno i popularne, a razvojem tehnologije sve lakše se prelazi s epizode na epizodu, odnosno sa serije na seriju.

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.