5 razloga zašto biste svaki dan trebali popiti čašu vina

Već je poznato da je vino dobro za naše srce, ali isto tako može pomoći u skidanju kilograma, mrlja, ali daje i svježinu našoj koži.

1. Prevencija raka

Crveno vino sadrži resveratrol, antioksidans koji sprečava slobodne radikale da štetno djeluju na vaše tijelo. Taj antioksidans bogat je antikancerogenim svojstvima koji su važni pri blokiranju rasta tumora. Znanstveno je dokazano da resveratrol smanjuje učestalost raka kože, dojke i prostate.

2. Zdravlje srca

Nema sumnje da flavonoidi sprečavaju srčane bolesti. Čaša vina dnevno može pomoći pri podizanju dobrog kolesterola, spriječiti stvrdnjavanje arterija, pomoći pri razrjeđivanju krvi te smanjiti stvaranje krvnih ugrušaka. Sve to pomaže i pri sprečavanju srčanog udara.

3. Mozak

Crveno vino dobro je za mozak. Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, crveno vino pojačava mentalnu izdržljivost, ali vas i štiti od Alzheimerove bolesti i demencije.

4. Kontrolira težinu

Crveno vino je jedno od alkoholnih pića s najmanje kalorija, a osim toga, novo istraživanje je pokazalo kako je dobro za mršavljenje i smanjivanje apetita.

5. Opuštanje i oslobađanje stresa

Čaša crvenog vina dnevno pomoći će vam da se opustite na kraju napornog radnog dana i zaboravite na stres koji ste prošli.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.