5 pravila koje bi svaki muškarac trebao znati pri kupnji odijela

Nažalost nerijetko svjedočimo muškarcima koji u nekom dućanu sa odijelima izgledaju pogubljeno, i u moru strogo skorijenih sakoa i savršeno ispeglanih hlača, blago rečeno, nemaju pojma što napraviti.

Koju veličinu izabrati? Kakav kroj? S druge strane dogodi se i to da ostanemo iznenađeni preciznošću kojom urbani muškarac sa stilom prilazi odabiru odijela, s točno definiranim komponentama koje ono mora imati, piše Modamo.info.

Mi smo napravili mali modni šablon kojeg ovaj muškarac s početka priče treba jednostavno samo slijediti kako bi prešao u drugu kategoriju.

  • Prestanite kupovati prevelika odijela! Pravila su jednostavna. Kada obučete odijelo i stanete ispred ogledala rub na ramenu gdje se spajaju rukavi sakoa s torzom treba biti pod 90 stupnjeva u odnosu na rame. Ako je taj rub pod većim kutom – odijelo vam je preveliko, izgledate stariji i itekako deblji.
  • Prestanite kupovati preširoka odijela! Kada govorimo o hlačama vodite se jednim jednostavnim pravilom – ako vam je remen potreban da vam drži hlače u struku od spadanja – hlače su vam prevelike. Remen je tu samo da hlače fiksira, a ne pridržava.
  • Pazite na dužinu rukava. Rukavi su dovoljno dugi kada vam u položaju ruke spuštene niz tijelo rub rukava dođe centimetar ispod najužeg dijela ručnog zgloba.
  • Pazite na sirovinski sastav odijela. Ako tražite odijelo koje ćete nositi na posao, nemojte birati kašmin, flanel, lan i svilu jer sve su to osjetljivi materijali ili materijali koji se gužvaju, ali su zato idealni za nešto svečanije prigode. Za svakodnevne birajte pamuk u ljetne dane i tvid u zimske.
  • Obratite pažnju na kroj odijela. Danas većina modnih kuća radi odijela prilagođena za dob njihovih kupaca. Tako za one starije imaju klasičnu liniju, a za one mlađe pak, slim fit. Naš dobronamjerni savjet je – ako ste ispod 40 godina ne posežite za klasikom, iskoristite te godine za neki moderniji kroj, jer klasik će vas dočekati u svakom slučaju, kad tad.

    (www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.