5 odličnih filmova s otmicama koje morate pogledati!

jake
Uvijek volimo pogledati film koji nas drži u neizvjesnosti do samog kraja, filmovi s otmicama su idealni za zadovoljiti te kriterije.

Ovo su neki od filmova s otmicama koje preporučujemo da pogledate!

Zatočene (Prisoners)

Keller Dover (Hugh Jackman) suočava se s najgorom noćnom morom svakog roditelja. Njegova 6-godišnja kći Anna i njezina prijateljica Joy su nestale. Najbolji trag pruža oronuli kombi koji je netom prije bio parkiran u njihovoj ulici. Glavni istražitelj, detektiv Loki (Jake Gyllenhaal) uhićuje vozača, Alexa Jonesa (Paul Dano), no mora ga pustiti zbog nedostatka dokaza. Dok policija slijedi nekoliko tragova i napetost raste, znajući da je u pitanju život njegova djeteta, izludjeli Dover odlučuje stvari uzeti u svoje ruke. Koliko je daleko spreman ići očajni otac za svoju obitelj?

Slomljena krila (Butterfly on a wheel)

Neil Randall (Gerard Butler) obiteljski je čovjek, istaknuti zaposlenik jedne marketinške agencije i moglo bi se reći da ima savršen život. Unaprjeđenje na poslu je izgledno, a privatni život mu je poput bajke. Kada šef Karl Granger (Peter Keleghan) pozove bračni par Randall na vikend u svoju kolibu, Neilova supruga Abby (Maria Bello) zamoli sestru Diane (Samantha Ferris) da pričuva njihovu kći Sophie (Emma Karwandy). No proračunati sociopat Ryan (Pierce Brosnan) otme Sophie te od Randallovih zatraži da poslušaju svaku njegovu zapovijed jer će u protivnom ubiti njihovu kći. “Slomljena krila” jedan je od najboljih trilera 2007. koji, na žalost, nije postigao očekivani uspjeh u kino dvoranama, iako razloga za podbačaj nije bilo. Slavni Pierce Brosnan, kojeg nije potrebno posebno predstavljati, pružio je jednu od svojih najbolji rola u karijeri, baš kao i prelijepa Maria Bello. U ulozi Neila Randalla dobro se snašao ljepuškasti Gerard Butler, kojeg se svi sjećamo, između ostalih, iz “RocknRolle” Guya Ritchieja, “300 – Bitka kod Termopila” te “Građana opasnih namjera”.

96 sati (Taken)

Otmica djeteta jedan je od najozbiljnijih roditeljskih strahova, posebice ako je riječ o otmici nakon koje se otetom djetetu gubi svaki trag. Okrutni trgovci ljudskim organima ili bezobzirni mafijaši koji će voljeno dijete pretvoriti u bijelo roblje doista su likovi iz najgorih roditeljskih noćnih mora.
Stari lisac Luc Besson toga je bio itekako svjestan te je upravo otmicu djeteta (sedamnaestogodišnje Amerikanke Kim u Parizu) uzeo kao polazišnu točku scenarija. Distributerski naslov filma (“96 sati”) sugerira vrijeme je koje ima Kimin otac Bryan Mills, bivši tajni agent koji je posao napustio kako bi moga biti bliže kćeri iz propalog braka, prije no što joj se u rukama trgovaca bijelim robljem izgubi svaki trag. Sve rečeno odvija se u prvih nekoliko minuta filma da bi potom uslijedilo ono što je redatelja i scenarista u cijeloj priči očito najviše zanimalo, a što bismo ukratko mogli nazvati Bryan Mills protiv pariške albanske mafije.

Zamjena (Changeling)

Jednog jutra 1928. u radničkom predgrađu Los Angelesa Christine odlazi na posao i pozdravlja sina. Kada se vrati kući, njenog sina nema. Potraga za njim traje godinama i Christine napokon dobiva informaciju da će joj sin biti vraćen. No, Christine umjesto sreće zbog povratka djeteta doživljava šok, jer vraćeno dijete nije njeno. Suočena s korumpiranom policijom i skeptičnom javnošću Christine očajnički traži odgovore. Napokon dolazi do istine koja će ju zauvijek promijeniti.

Paukova zavjera (Along came a spider)

Nakon dvije godine mirnog rada u školi, nastavnik otme senatorovu kćer te se vrlo brzo javi kriminalističkom psihologu Alexu Crossu (Morgan Freeman) kako bi se, izgleda, igrao mačke i miša. Morgan Freeman kao iskusni policijski psiholog naći će se u igri nadmudrivanja s lukavim otmičarem u napetoj “Paukovoj zavjeri”.Cross je uvjeren kako je kontaktiran samo da bi osigurao otmičaru nešto medijske slave, a svoje pretpostavke potvrđuje kada u otmičarevom skloništu pronađe knjige o slavnom slučaju “Lindenburgh”. Jedna od agentica koja je bila zadužena za čuvanje djevojčice nudi svoju pomoć iskusnom Crossu, koji ne zna kome bi trebao vjerovati, želi li da oteta preživi…

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

Još neki filmovi s otmicama također vrijedni spomena:

Misery (1990)
Searching (2018)
Boy Missing (2016)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.