5 ideja kojima ćete lako osvježiti stari kauč

Udobna i lijepa sjedeća garnitura ili kauč, centar je svakog dnevnog boravka, ali nažalost je često i najskuplji komad u toj glavnoj prostoriji svakog doma pa nije zgorega znati savjete stručnjaka kako je osvježiti za što manje novca, piše Tportal.hr.

Imate li garnituru koja je u dobrom stanju, ali vam se ne sviđa kako izgleda ili jastuci nisu udobni kao prije, te probleme možete riješiti sami uz malo kreativnosti i uloženog novca.

Nadopunite jastuke

Ovisno o modelu, neke sjedeće garniture, sofe ili fotelje imaju odvojene jastuke za sjedenje. Najčešće imaju patentni zatvarač kako biste presvlake mogli oprati, a i punjenje se može rastvoriti.

Ukoliko su jastuci za sjedenje već ispuhani i zbog toga je sofa udubljenja, kupite punjenje pa im vratite prvotni oblik. Biti će udobnije i ljepše će izgledati

Kupite spužve

Spužve raznih debljina danas nije teško pronaći u manjim trgovinama koje, primjerice, drže čvrste tkanine za tapeciranje. Sigurno ih ima u velikim centrima za opremanje doma i gradnju pa možete izbaciti stara punjenja i staviti nove spužve.

Prije kupnje izmjerite stara punjenja. Spužve su najčešće veličine metar s dva, a prije rezanja iscrtajte točne mjere jer poslije nema povratka. Također, najlakše ćete ih rezati skalpelom.

Zamijenite noge

Obična promjena poput novih nogu može napraviti nevjerojatnu razliku.

Prije kupnje provjerite kakvo je postolje na sadašnjim nogama, a kod odabira novih nemojte zaboraviti pripadajuće vijke.

Brzinski make over

Dizajnerica interijera Ashley Poskin kaže za Apartment Therapy da je najjeftiniji način jednostavno odabrati kakav lijepi prekrivač i zataknuti ga uz rubove garniture, uredno poravnati pa tako sakriti sve nedostatke.

No, to i nije trajno rješenje jer će vas vjerojatno nervirati što svaki čas treba sve poravnavati. Ipak, kratkoročno je zgodno rješenje.

Nove navlake

Ovo je najskuplji, ali i najkonkretniji način osvježenja. U mnogim trgovinama postoje već gotove navlake, ali moguće je da neće savršeno pristajati.

Imate li nešto veći budžet, garnitura koju imate je u odličnom stanju i jako vam se sviđa model, šivanje novih navlaka je zapravo odličan izbor jer će vam se činiti kao da ste kupili novu garnituru.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: