5 grešaka koje žene rade kad kupuju sandale

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksipilnijima, privlačnijima… Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu, i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi – naročito na dulje vrijeme.

Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerojatnost da ćeš pronaći udoban par za sebe puno je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih pogrešaka pri kupovini svojih novih sandala, piše miss7.24sata.hr.

1. Kupuješ sandale ujutro

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnoga hodanja. Ako te na kraju dana cipele neće žuljati, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom tulumu.

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost – jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine umjetne kože i polietilena “ne predaju i prilagođavaju” se tako lako pa često pritišću i neudobne su. Ako baš netko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su cipele napravljene od visokovrijedne umjetne kože ili tkanine.

3. Ne trčiš i ne skačeš u cipelama u trgovini

Možda zvuči glupo, ali doista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti skidaju li se sa stopala ili te pak stežu.

4. Ne obuješ i skineš sandale barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je također vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće pokazat će se mjesta koja će kasnije žuljati.

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije “podatan” ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati pitati!

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.