4 razloga zašto biste trebali naučiti AngularJS

Jedna od najbitnijih stvari kod učenja novih programskih jezika jest dobra podrška i dugoročna održivost projekta, jer za učenje jezika ipak treba vremena.

AngularJS je jedan od najpopularnijih JavaScript frameworka iza kojeg stoji moćni Google, tako da nema straha da će ekipa prestati s razvojem ili održavanjem ovog frameworka. U nastavku možete pročitati zašto biste trebali krenuti učiti AngularJS.

1. Web aplikacije u realnom vremenu

Pomoću Angulara je vrlo jednostavno napraviti aplikacije s interaktivnim mogućnostima, odnosno uz vrlo malo truda u mogućnosti ste izraditi napredne aplikacije u realnom vremenu. Aplikacije napisane u Angularu danas su vrlo stabilne i konzistentne.

2. Lagan za korištenje i učenje

Jedna od ključnih stvari kod AngularJS-a jest tzv. ‘two-way data binding’ odnosno razmjena informacija između servera i klijenta u realnom vremenu. Data binding je zapravo proces u kojem korisničko sučelje komunicira s logikom ili pravilima kojima je odlučeno kako će se podaci prikazivati. Mnogi će se složiti da AngularJS jednostavno “ima smisla” te kako je u skladu s modernim pristupom razvoju web aplikacija.

3. Podrška zajednice

Kada učite novi programski jezik, naići ćete na puno izazova, no zahvaljujući odličnoj i prilično velikoj Angular zajednici, odgovor ćete pronaći relativno brzo. Naravno, uvijek je bolje učiti od nekih osnova pa krenuti prema razvoju vlastitih aplikacija ili pronaći dobrog mentora.

4. Dobro plaćen posao

AngularJS developeri traženi su kako kod nas tako i u svijetu. S obzirom da je sve pod Googleom, mnoge kompanije se odlučuju za Angular kao front-end rješenje, stoga i potražnja za njima raste iz dana u dan. Samom potražnjom rastu i plaće, tako da su obično AngularJS developeri prilično dobro plaćeni, razlog više da ga i vi naučite.

Todd je mladi programer koji iza sebe ima podosta iskustva u Angularu i ono što je najbitnije, vrlo dobro obavlja ulogu mentora. Njegovi tutorijali su vrlo precizno definirani s vrlo jasnom putanjom učenja. Njegov tečaj nije skup i košta 100 i 150 dolara (zavisno na kojoj ste razini) no garantirano ćete naučiti mnogo toga i razviti novu vještinu u svom životu.

Zašto ne započeti nešto novo! Klinite na ovaj link i krenite učiti Angular.

(ZIMO)

2 komentara

  • To je komplicirana zakrpa za loši HTML i Javascript. To piše na stranicama Angulara… Javascript je sranje i ostat će. Što se tiče stabilnosti jer je iza njega google – netočno. Koliko je samo google ugasio svojih proizvoda? Npr google Reader. Evo zadnje što se gasi je Chrome Apps. I šta sad, džabe ljudi radili. Moj savjet je: koristite ono sa čime ćete što prije napraviti posao, naplatiti i budi spreman da ćeš sutra OPET morat učiti nešto novo. Tko se ovoga ne drži ispada iz igre.

  • Ja ne mogu vjerovati kakve vi gluposti objavite na portalu. Nemojte ljudima pričati bajke, niti je Angular lagan za učenje ljudima koji već na znaju programirat niti će naći dobro plaćen posao ako prođu taj tečaj. Programerski posao je malo više od poznavanja jednog programskog jezika ili jednog frameworka, treba znati još dosta stvari koje se vežu na to.

Komentiraj: