4 namirnice od kojih izgledamo deblji nego što jesmo

Iako je variranje u kilaži kod žena normalno, ponekad za napuhan trbuh zbog kojeg izgledate deblje nego što to doista i jeste, nisu odgovorni kilogrami već određene namirnice. Donosimo 5 glavnih uzročnika nadutosti koji vas dijele od ulaska u omiljene traperice. 

Mlijeko
Svi znamo kako mlijeko u prekomjernim količinama nije zdravo za naše zdravlje. No ako vam ono izazove probleme s probavom i nadutost možda je problem u vašem organizmu koji ne podnosi laktozu.

Škrob
Ako vam namirnice bogate škrobom uzrokuju napuhan trbuh ne morate ih prekrižiti iz svoje prehrane već odabrati one koje to ne čine.

Pšenica, ječam i raž sadrže veliko količine fruktana, polimera fruktoze koji uzrokuje nadutost. Neka se na vašem tanjuru radije pojave krumpir, riža, kukuruz i zob koje sadrže znatno manje količine fruktana.

Voće
Iako je voće prepuno zdravih sastojaka poput vitamina i minerala i ono može biti uzročnik nadutosti. Razlog se krije u količini fruktoze i glukoze. Odaberite radije bobičasto voće, grejp i citruse jer oni, za razliku od primjerice jabuke i kruške sadrže znatno manje količine spomenutih sastojaka

Zamjenski šećer
Sorbitol, ksilitol i manit su umjetni zaslađivači koje nalazimo u takozvanim dijetetskim pićima i gumama za žvakanje.

Osjetite li nadutost nakon konzumacije dijetalne hrane i pića izbjegavajte takve proizvode. Za osobnu primjenu radije upotrijebite prirodne zaslađivače kao što je stevia i agava sirup. (Zadovoljna.hr)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.