4 milijarde hakiranih: Provjerite je li vaša lozinka još uvijek sigurna

Google je ranije ove godine napravio Password Checkup add-on za korisnike Google Chromea pomoću kojeg možete saznati je li vaš račun hakiran, odnosno je li vaše korisničko ime ili lozinka među 4 milijarde onih koji su hakirani.

Kad se prijavite na nešto koristeći lozinku ili korisničko ime koje se nekad našlo na meti hakera, dobit ćete upozorenje o tome i tako ćete znati trebate li promijeniti nešto od to dvoje. Google to omogućava tako što uspoređuje podatke o prijavi s podacima o hakiranim računima.

Jennifer Pullman iz Googlea za The Sun je otkrila da je, od lansiranja početkom ove godine, 650 tisuća ljudi sudjelovalo u tom programu.

Samo u prvom mjesecu skenirali smo 21 milijun korisničkih imena i lozinki, od čega se 316 tisuća pokazalo nesigurnima, otkrila je.

Važno je da pazite na svoje podatke, a ako uočite nešto sumnjivo sa svojim internetskim računima, odmah promijenite korisničke podatke,piše Index.hr.

Inače, ranije se pokazalo da su najnesigurnije lozinke 2018. godine bile 123456, password, 123456789, 12345678 te 12345.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.