3 zlatna pravila za dugotrajnu preplanulost

Jedina pozitivna stvar pri povratku u realnost nakon godišnjeg odmora jest preplanuli ten koji se ponosno pokazuje svima i nastoji ga se zadržati što dulje. Pridržavajući se ovih triju pravila to više i nije tako nemoguće.

1. Redoviti piling

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju koja se stekne na godišnjem odmoru, za dugotrajnu preplanulost taj je korak ključan. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svaka dva tjedna, stoga je bitno ukloniti mrtve stanice kako bi zrake sunca probile do kože. Na taj se način dobiva dubinska preplanulost koja će trajati cijelo ljeto. Za ujednačen ten treba napraviti lagani piling svaka dva tjedna. Piling se može pripremiti s mješavinom šećera i meda, kave i maslinova ulja ili zobenih žitarica i soli.

2. Hidratacija kože iznutra i izvana

Ovaj je korak iznimno važan za dobivanje ujednačenog tena. Kožu treba hraniti svakodnevno, posebno u onim razdobljima kada se češće boravi na suncu. Posebnu pozornost treba posvetiti dijelovima tijela koji se najviše isušuju. To se lako uočiti jer koža na tim mjestima najbrže upija. Za preplanulu put tijekom sunčanja preporučuju se proizvodi koji pružaju zaštitu, ali i hidratiziraju te potiču prirodne procese tamnjenja kože, piše Zadovoljna.hr.

3. Izbjegavati tuširanja u vrućoj vodi

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, stoga se treba držati mlake vode i hidratizirajućih gelova za tuširanje ako je cilj da kožu krasi dugotrajna preplanulost. Također treba izbjegavati proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer one uklanjaju sloj kože zajedno s bojom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.