3. međunarodni judo turnir BORSA OPEN 2012

Judo klub „Borsa” uspješno je organizirao dugo najavljivanu sportsku manifestaciju u gradu na Neretvi. U sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu u subotu 6. listopada uz ugodnu atmosferu nadmetalo se preko 700 boraca iz preko 60 judo klubova koji su doputovali iz 10 europskih zemalja (Albanija, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Slovenija, Mađarska, Švedska,Nizozemska, Hrvatska i domaćini iz BiH ).

U prilog dobre organizacije išlo je i lijepo vrijeme, a u vremenskom razdoblju od 10.30 do 19.30h , na 7 judo borilišta odrađeno je preko 2000 borbi. Sve je proteklo u najboljem redu, a gledatelji su u vremenskom periodu od 9 sati mogli vidjeti mnogo atraktivnih borbi.

Treneri nisu krili veliko zadovoljstvo dočeka kao i organizacije samog turnira. Najuspješniji klub turnira bio je Omladiski judo klub Beograd iz Beograda.

Judo klub „Borsa” je sa samo 10 bodova manje na drugoj poziciji, a treću poziciju zauzima judo klub „Millenium” iz Podgorice.

Na turniru je nastupilo čak 76 boraca iz Judo kluba „Borsa” , a osvojili su 40 odličja i to: 13 zlatnih, 10 srebrenih, 17 brončanih.

Zlata su osvojili: Petar Zadro, Monika Zadro, Jozo Zovko, Franjo Rozić, Marija Zelenika, Josipa Bošković, Luka Lasić, Ana Marić, Dragica Zovko, Ana Zovko.
Srebro: Petar Logara, Rijad Maksumić, Karlo Tomas, Ivan Krešo, Jakov Šimunović, Domagoj Jozeljić, Mario Jozeljić, Ivana Zelenika, Tatjana Đopa.
Broncu: Jure Zovko, Mia Maksumić, Ivan Marijanović, Petar Rezo, Vedran Marić, Amar Maksumić, Ivan Jozeljić, Antonija Jozeljić, Marija Miletić, Božo Šunjić, Davor Sakić, Mirko Zelenika.

Petar Zadro, Jozo Zovko, Jure Zovko, Davor Sakić, Mario Jozeljić, Vedran Marić i Karlo Tomas su nastupili i u konkurenciji starijih od sebe. Petar Zadro i Jozo Zovko su osvojili po još jedno zlato, a ostali su se okitili broncom.

Petar Zadro i Jozo Zovko proglašeni su najboljim natjecateljima turnira. Petar u kadetskoj konkurenciji, a Jozo u konkurenciji dječaka.

Treneri Judo kluba „Borsa”: Željko Zadro, Viktor Zovko, Darko Zelenika, Željko Džeba i Leo Zovko nakon natjecanja izrazili su zadovoljstvo sa prikazanim borbama njihovih boraca što je zasigurno jedan veliki poticaj u radu sa mladim judistima.

Organizatori su se zahvalili gradu Mostaru, sportskom savezu grada Mostara, te sponzorima na pomoći, a za narednu godinu je najavljeno i četvrto izdanje ovoga prestižnog judo turnira.

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.