24-godišnja Bosanka u utrci za Kongres SAD-a!

Anesa Kajtazović je sa samo 24 godine ušla u parlament Iowe, a već sada je pokrenula kampanju za člana Kongresa koja traje do kraja ovoga mjeseca. Mlada Bosanka u SAD se doselila sa samo 10 godina, a za sebe često kaže da je najbolji primjer ‘američkog sna’, piše Klix.ba.

‘Odrastajući sam naučila vrijednosti napornog rada gledajući svoje roditelje kako oboje rade po dva posla”, navela je Kajtazović na svojoj stranici. Svojim je potencijalnim američkim glasačima poručila da ona jako dobro razumije izazove s kojima se suočava većina Amerikanaca.

”Moramo očuvati ideal ‘američkog sna’, a to možemo uraditi samo ako omogućimo svim građanima Iowe, ali i svim Amerikancima, iste šanse. Radničke obitelji se bore da prežive i moj će prioritet biti da se osvrnem na njihove probleme. Mislim da vlada mora ljudima osigurati bolje živote. Washingtonu trebaju lideri koji žele promjene i ja ću donijeti svježu perspektivu kako bi riješila zastoj i omogućila potrebne reforme za srednju klasu građana”, poručila je 27-godišnjakinja.

Na kraju je istaknula da u svome karakteru nosi vrijednosti srednje klase za koju smatra da zaslužuje mnogo bolju poziciju u američkom društvu. (Bljesak.info)

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.