22-godišnjak glavni osumnjičeni za ubojstvo livanjskog profesora

Djelatnici MUP-a HBŽ podnijeli su Županijskom tužiteljstvu HBŽ izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A.N. rođen 1998. godine u Zenici, nastanjen u Vitezu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD “Ubojstvo” iz čl. 166. stavak 2. KZ F BiH.

Naime, dana 17. prosinca ove godine oko 15:05 sati za vrijeme dok je A.N. prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao S.P. rođen 1955. godine iz Livna, te nakon kratkog razgovara između navedenih S. P je pozvao A.N. u svoje m/v marke “Mercedes” reg. oznaka J40 K 242.

Isti su se odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeku Bistrice i poslije određenog vremena provedenog u vozilu A.N. je usmrtio S.P. na način da ga je zadavio dok je S.P. sjedio na suvozačevom mjestu u m/v marke Mercedes.

Nakon toga je beživotno tijelo S. P ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, a potom iz njegovih hlača uzeo novčanik i novce u manjem iznosu i motornim vozilom se udaljio iz Livna u Vitez. Opisanom djelatnošću A.N. je stekao sva obilježja o počinjenju kaznenog djela iz čl. 166 iz stavka 2. KZ FBiH, priopćeno je iz MUP-a HBŽ.

Novi detalji ubojstva koje je zgrozilo BiH

Užas kod Livna: Ubijen ugledni profesor, uhićeno više osoba

(www.jabuka.tv)