Novi detalji ubojstva koje je zgrozilo BiH – Jabuka.tv

Novi detalji ubojstva koje je zgrozilo BiH

U petak je uz rijeku Bistricu pronađeno je mrtvo tijelo 65-godišnjeg Stipe Perkovića, umirovljenog profesora iz Potoka kod Livna.

Njegov nestanak prijavila je obitelj 17. prosinca oko 23 sata.

On se tog dana odvezao svojim vozilom iz obiteljske kuće, a kako se vratio niti javljao na mobitel, obitelj je posumnjala na najgore. Policija je ustvrdila da se 65-godišnji profesor uputio prema Kupresu.

Pregledom šireg područja grada Livna pronašli smo beživotno tijelo osobe S.P., rođene 1955., na južnom dijelu grada Livna, točnije uz rijeku Bistricu. Da bismo malo iza toga dobili informaciju iz PP Vitez da su zaustavili vozilo ubijenog i u njemu zatekli tri osobe. Lišili su ih slobode i sproveli u PU Vitez, kazao je glasnogovonik glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak za Večernji.ba.

Kako navodi, uhićene su iz MUP-a HBŽ preuzeli u petak oko 20 sati i sproveli u PU Livno. Nad njima će u subotu biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo ubojstvo.

Riječ je se o mlađim osobama s područja SBŽ, A.N. rođen 1998. u Zenici nastanjen u Vitezu, S.N. rođen 1992. u Travniku, nastanjen u Vitezu i M.A. rođen 1996. u Zenici, gdje je i nastanjen, kazao je Vrdoljak kao i to da su te osobe zbog prosjačenja u HBŽ i Livnu od ranije bile poznate policiji.

Tijelo ubijenog pronađeno je prekriveno granjem uz rijeku Bistricu, te prebačeno u mrtvačnicu ŽB Livno gdje će u subotu, eventualno u nedjelju, biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti kao i način počinjenja ubojstva.

Užas kod Livna: Ubijen ugledni profesor, uhićeno više osoba

(www.jabuka.tv)