22-godišnja Širokobriježanka tvrdi da je oteta zbog navodnog duga za piće u Čitluku

PU Široki Brijeg rasvijetlila je kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, te će protiv tri osobe Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu.

Naime, prošli petak u PU Široki Brijeg pristupila je ženska osoba (22) sa šireg područja općine Široki Brijeg te prijavila da je dan ranije u njenu obiteljsku kuću pristupila nepoznata muška osoba, koja se predstavila kao policijski službenik, te od nje zatražila da s njim pođe u Mostar, dati iskaz na okolnosti navodno izvršenih kaznenih djela na području Mostara.

Prema navodima iz prijave oštećena građanka, zajedno s osobom koja se predstavila kao policijski službenik, potom je sjela u motorno vozilo marke Forf Focus, u kome su se nalazile dvije njoj nepoznate osobe a isti su je odveli u trgovinu alkoholnih pića na području općine Čitluk gdje su od nje zatražili da potpiše račun – otpremnicu, na ime duga za alkoholna pića kojeg oštećena građanka i njen muž imaju prema toj trgovini.

Nadalje, u prijavi se navodi da je osoba koja se predstavila kao policijski službenik s vozilom oštećenu građanku vratio njenoj kući, nakon što je ista prethodno potpisala račun.

Provedenim izvidima došlo se do indicija da su mogući počinitelji opisanog kaznenog djela R. Č. (40), Ž. P. (39) i L. M. (34), svi iz Čitluka, te su isti privedeni u službene prostorije PU Široki Brijeg, a nakon obavljenog prepoznavanja nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je R. Č. (40) počinio kazneno djelo Protupravno oduzimanje slobode iz čl. 179. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Lažno predstavljanje iz čl. 369. KZ-a FBiH, kao i postojanje osnova sumnje da su Ž. P. (39) i L. M. (34) počinili kazneno djelo Protupravno oduzimanje slobode iz čl. 179. KZ-a FBiH.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv R. Č. (40), Ž. P. (39) te protiv L. M. (34), zbog osnova sumnje da su počinili gore navedena djela.

NAPOMENA: Prilikom kriminalističkog istraživanja opisanog kaznenog djela ostvarena je suradnja s MUP-om Hercegovačko-neretvanske Županije, te posebice s PP Čitluk, kojima zahvaljujemo na profesionalnom radu i korektnoj suradnji.
Zbog interesa istrage nismo ranije izvještavali javnost da je zaprimljena prijava o navedenom kaznenom djelu.

(UPRAVA POLICIJE MUP-a | www.mupzzh.ba)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.