2000 turskih studenata ipak stiže u Mostar

Mada su se u posljednje vrijeme mogle čuti špekulacije kako završni radovi na izgradnji doma za smještaj studenata iz Turske, na vakufskoj zemlji u neposrednoj blizini Autobusne stanice Mostar koja je u vlasništvu Medžlisa Islamske zajednice Mostar, neće biti nastavljeni, ipak nije tako.

Naime, Ramiz Jelovac, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar, sa sigurnošću tvrdi kako do potpune obustave radova neće doći te da se isti uskoro nastavljaju.

Uskoro radovi

„Medžlis Islamske zajednice Mostar je završio grube građevinske radove na spomenutoj zgradi kako je bilo i dogovoreno te vakufski objekt kao takav predao Sveučilišnom kampusu ACELE iz Antalije kako bi na istom dovršili gradnju i prilagodili prostor za potrebe studentskog smještaja. No, problem je nastao jer taj dio aranžmana nije bio zaokružen pa se sve moralo ponovno na projektnoj dokumentaciji raditi i prilagoditi namjeni. To je oduzelo puno više vremena nego je bilo planirano“, kazao je Jelovac za Dnevni list.

Kako tvrdi, u proteklom razdoblju, nakon potpisivanja ugovora s turskim sveučilištem, vršene su preinake u projektu, arhitekti su radili izmjene dizajna građevine kako bi objekt transformirali u studentski dom.

„Točan datum početka radova ne znam, jer je ostalo još nekih manjih poslova, no sa sigurnošću tvrdim da će se uskoro nastaviti radovi na spomenutoj zgradi, istaknuo je Jelovac.

Mogućnost za studente

Vrijednost radova procjenjuje se na nekoliko milijuna maraka. Podsjetimo, ugovorom je precizirano da svi radovi budu okončani do početka nove akademske godine. No, očito to neće biti moguće sve i da radovi počnu već sutra.

Prvi kat je planiran za studentsku menzu, dok je drugi predviđen za studentski dom, a sobe bi trebale biti opremljene najsuvremenijom tehnologijom. Svoj dolazak je tada najavilo 1200 studenata, što je navodno samo trebao biti početak, jer je uskoro planirano još toliko. Čak je tada bilo riječi kako je ova investicija tek početak, jer rektor Sveučilišnog kampusa ACELE iz Antalije Zeynel Abedin Sehi planira investirati u još pet studentskih internata u skorijoj budućnosti.

Kako je kazao, sve u cilju osiguravanja boljih uvjeta koji su potrebni studentima za život i studij. Sve to je tada stvorilo mogućnost da bi se u dogledno vrijeme mogli popraviti uvjeti studentskog doma unutar kampusa Univerziteta Džemala Bijedića, koji su već godinama, blago rečeno, katastrofalni.

No, hoće li do toga doći i kada, sa sigurnošću nitko ne može reći. Preostaje samo čekati i nadati se da ih ne čeka ista sudbina kao i brojne druge projekte u Mostaru koji su bili samo ideja, neki čak i početi, no nijedan nije realiziran do kraja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.